Pereiti į pagrindinį turinį

Viena diena mero kėdėje

2009-03-31 09:00
Viena diena mero kėdėje
Viena diena mero kėdėje / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Pažadas: A.Kupčinskas vienos dienos atostogas praleido su šeima Druskininkuose.

Kol vakar miesto meras Andrius Kupčinskas atostogavo, jo pareigas savivaldybėje ėjo vicemeras Stanislovas Buškevičius.

"Dirbu savo darbus, už kuriuos esu atsakingas. Niekas nė per milimetrą nesikeičia per vieną dieną. Čia tik formalumas", – sakė mero pareigas ėjęs S.Buškevičius. Darbo dieną jis praleido savo įprastoje darbo vietoje ir į mero kabinetą nesikraustė.

A.Kupčinskas pirmąją savaitės dieną su žmona ir vaikais praleido Druskininkuose. "Dar nuo vasario šeimai žadėjau, kad patvirtinus miesto biudžetą vieną dieną kur nors praleisime kartu", – pasakojo miestas vadovas. Anot jo, savaitgaliai dažnai prabėga įvairiuose renginiuose, tad vaikams ir žmonai laiko lieka mažai. Praėjusį šeštadienį Kaune lankėsi šalies prezidentas Valdas Adamkus, todėl meras turėjo dalyvauti renginiuose su svečiu.

Paklaustas, kodėl vienai dienai eiti mero pareigas paskyrė savo pavaduotoją S.Buškevičių, A.Kupčinskas paaiškino, kad šis vicemeras per dvejus metus tik kartą jį vadavo. "Iš visų vicemerų jam mažiausiai teko eiti šias pareigas. Bus savotiška moralinė kompensacija", – juokavo miesto vadovas.

Išvykusį į komandiruotes arba atostogaujantį merą dažniausiai pakeisdavo vicemerai Rimantas Mikaitis arba Kazimieras Kuzminskas, pernai tapęs Seimo nariu. Pernai lapkritį jį pakeitęs Algimantas Kurlavičius mero pareigas ėjo vieną kartą. Jokie teisės aktai nereglamentuoja, kuris mero pavaduotojas turi pavaduoti miesto vadovą, tad meras savo įpėdinį gali rinktis pagal nuotaiką.

"Trečiadienį išvykstu į Estiją. Ten vyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos savivaldybių asociacijų tarybų posėdis. Tada mane tikriausiai pavaduos Steponas Vaičikauskas", – užsiminė A.Kupčinskas. Per dvejus metus S.Vaičikauskas mero pareigas ėjo keturias dienas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų