Vilniaus savivaldybėje prisiekė devyni nauji Tarybos nariai

  • Teksto dydis:

Sostinės Taryboje šiandien prisiekė 9 nauji nariai – Tomas Gulbinas, Domininkas Velička, Brigita Guobė, Rita Balčiūnienė, Andrius Katinas, Sergejus Popovas, Larisa Dmitrijeva, Taurimas Valys ir Vytautas Budreika. Jie pakeitė į Seimą išrinktus buvusius miesto Tarybos narius: Vytautą Mitalą, Eveliną Dobrovolską, Kasparą Adomaitį, Moniką Ošmianskienę, Tomą Vytautą Raskevičių, Arūną Valinską, Luką Savicką, Aidą Gedvilą ir Ievą Kačinskaitę-Urbonienę. Vilniaus miesto savivaldybėje ir toliau dirbs 51 Tarybos narys. Sostinės meras Remigijus Šimašius naujiesiems Tarybos nariams palinkėjo prasmingo darbo ir sėkmės, atstovaujant vilniečių interesams.

„Džiaugiuosi, kad stipri savivalda užaugina naujos kartos politikus – drąsius, darbščius ir tvirto stuburo. Neabejoju, kad Tarybos nariai, tapę dabar jau Seimo nariais, kaip atsakingai dirbo vilniečiams, taip dabar atsakingai dirbs Lietuvos žmonėms, o atsinaujinusi miesto Taryba dar veržliau dirbs miestiečių labui, užtikrins darbų tęstinumą ir negailės jėgų, kad Vilnius dar labiau būtų tas miestas, kuriame kiekviena idėja gali būti įgyvendinta“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nuo 2019 m. iki šiol buvusi Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja, Laisvės partijos narė R. Balčiūnienė yra baigusi Edukologijos universitetą ir įgijusi geografijos magistro laipsnį, geografijos mokytojo metodininko kategoriją.  

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys V. Budreika pakeis į Seimą išrinktą A. Valinską. 32 metų politikas baigė VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą ir įgijo lyginamosios politikos magistro laipsnį. Politikas yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų savanoris, Šaulių sąjungos narys. 

Darbo partijos narė L. Dmitrijeva Vilniaus miesto savivaldybės Taryboje taip pat ne naujokė – dirbo 2007–2011 m. Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nare, o 2012–2016 m. buvo Seimo nare. Vilniaus universitete politikė baigė Teisės studijas, šiuo metu dirba Vilniaus miesto Santaros gimnazijoje.   

Šiandien Taryboje prisiekęs kandidatas vicemero pareigoms užimti T. Gulbinas pakeis į Seimą išrinktą vicemerą, Laisvės partijos narį V. Mitalą. Pernai į Tarybą išrinktas jis ėjo Aplinkos ir energetikos komiteto pirmininko pareigas, kol 2020 m. vasarį tarybos nario mandato turėjo atsisakyti dėl ketinimo sugrįžti į diplomatinę tarnybą. T. Gulbinas baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, 1993–1994 m. mokėsi Liono universiteto (Prancūzija) Teisės fakultete, turi sukaupęs daugiau nei 20 m. (1993–2014 m.) patirtį darbo Lietuvos diplomatinėje tarnyboje, 1995–2000 m. dirbo Briuselyje, 2007–2010 m. – Vašingtone. 2015–2018 m. ėjo „Google“ atstovo ryšiams su Centrinės ir Rytų Europos vyriausybėmis pareigas. 2020 m. kovo–rugpjūčio mėn. buvo kompanijos „Bolt“ mikromobilumo politikos vadovas. 

Laisvės partijos narė B. Guobė Vytauto Didžiojo universitete įgijusi politikos mokslų bakalauro kvalifikacinį bei diplomatijos ir tarptautinių santykių magistro kvalifikacinį laipsnius. Nuo 2007 iki 2013 m. dirbo tarptautinėse kompanijose Estijoje ir Nyderlanduose. Nuo 2017 m. Vilniaus miesto Tarybos nario visuomeninė padėjėja. Yra profesionali felinologė. Aktyviai propaguoja donorystės idėjas.  

Laisvės partijos narys A. Katinas Vilniaus miesto savivaldybės Taryboje ne pirmą kartą – jau dirbo ir 2015–2018 m. kadencijoje. Politikas yra baigęs Edukologijos universitetą, šiuo metu vykdo individualią veiklą. 

Darbo partijos narys S. Popovas yra baigęs Mykolo Romerio universiteto Teisės studijas. Šiuo metu yra įmonės „Juniver“ vadovas, Nemokumo administratorių rūmų narys ir Lietuvos esperantininkų sąjungos narys.  

38-erių T. Valys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, pakeis į Seimą išrinktą L. Savicką. Vilniaus universitete jis baigė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų studijas, vėliau Mykolo Romerio universitete įgijo Teisės magistro laipsnį. Šiuo metu dirba Vilniaus universitete finansų programų partnerystės docentu,  VU verslo mokyklos mokymosi visą gyvenimą projektų grupės vadovu, verslumo, projektų finansavimo ir verslo analizės ekspertu, startuolių finansavimo mentoriumi.  

Laisvės partijos narys D. Velička yra baigęs Vilniaus universiteto fizikos studijas, 2000–2004 m. buvo Seimo narys. Politikas yra parašęs kelis šimtus straipsnių vyno kultūros klausimais, skaito paskaitas gėrimų kultūros tema. 

Balsavimas dėl mero pavaduotojo skyrimo Taryboje planuojamas gruodžio mėnesio Tarybos posėdyje.

Pasikeitus sostinės tarybos nariams, peržiūrėtos ir komitetų sudėtys. Aplinkos ir energetikos komitete dirbusį Darbo partijos narį A. Gedvilą pakeis naujai prisiekęs  Tarybos narys, bendrapartietis S. Popovas. Ekonomikos ir finansų komitetui pirmininkavusį K. Adomaitį pakeis Laisvės partijos narys G. Jaunius, kitus komiteto narius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narį L. Savicką ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narį A. Valinską pakeis V. Budreika, kuris bus pirmininko pavaduotojas, ir T. Valys. Į paslaugų ir ūkio komitetą paskirti du nauji sostinės tarybos nariai T. Gulbinas ir A. Katinas. Į Savivaldos plėtojimo komitetą paskirta R. Balčiūnienė ir D. Velička, į Socialinių reikalų komitetą B. Guobė, Miesto plėtros komitete dirbs L. Dmitrijeva. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
uo nauji,idomu ar sena ar nauja duda pus, viena ju pazystam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių