Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai labdarai pašykštėjo

2008-12-27 09:00
Vilniečiai labdarai pašykštėjo
Vilniečiai labdarai pašykštėjo / Mindaugo Ažušilio nuotr. Šykštuoliai: vilniečiai kalėdinei sriubai šiemet paaukojo perpus mažiau nei pernai.

Tradicinė labdaros akcija "Kalėdinė sriuba" šiemet sutraukė kur kas mažiau lėšų nei pernai. Akcijos organizatorius ypač nuvylė perpus mažiau paaukoję vilniečiai.

Šiemet Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) rengiama akcija vyko net vienuolikoje šalies miestų – tai buvo didžiausia "Kalėdinė sriuba" istorijoje. Tačiau ne dosniausia.

"Pardavus sriubą surinkta 16 476 litai iš vienuolikos miestų, trumpaisiais numeriais akcijai iki švenčių paaukota apie 21 tūkst. litų", – "Vilniaus dienai" sakė MOPT viešųjų ryšių koordinatorė Dainora Mozerienė. Pašnekovė vylėsi, kad telefonu paaukota suma gerokai padidės po vakar vakare Šv. Jonų bažnyčioje vykusio labdaringo koncerto, transliuoto per nacionalinę televiziją.

Galima palyginti: pernai vien pardavus sriubą devyniuose miestuose surinkta per 20 tūkst. litų. "Šiemet yra vienuolika miestų, bet aukų mažiau. Labai mažai surinkta Vilniuje, nežinia kodėl, iš viso tik 3 tūkst. litų. O juk Vilniuje vyko ir akcijos atidarymas, ir koncertas", – stebėjosi D.Mozerienė.

Vilniečiai "Kalėdinei sriubai" šiemet paaukojo perpus mažiau nei pernai, kai sostinėje buvo surinkta beveik 7 tūkst. litų. Pašnekovė abejoja, ar tokį vilniečių pasyvumą nulėmė kišenes purtanti krizė.

"Panašią sumą, kokią Vilniuje surinkome per dvi dienas, per vieną dieną, vos per dvi valandas, surinkome Rokiškyje, mažame miestelyje! O kodėl Visaginas neišsigando krizės? Juk tai mažytis miestas. Jie pirmą kartą dalyvavo akcijoje, o žmonės susirinko labai šauniai, paaukota 1,2 tūkst. litų. O Vilniuje... gal tiesiog per daug renginių? Vilniuje žmonės aukojo baltais centais. Gal nedera taip kalbėti, bet taip yra", – nusivylimo neslėpė D.Mozerienė.

Labiausiai MOPT pradžiugino akcijos rezultatai Kaune ir Rokiškyje.

Gruodžio 6 d. sostinėje prasidėjus tradicinei "Kalėdinei sriubai", per daugiau nei dvi savaites aplankyta vienuolika Lietuvos miestų, jų gyventojams skleista žinia apie socialinę pagalbą. Visos šios akcijos aukos, taip pat surinktos įgyvendinus "Geriausios labdaros idėjos" renginius, bus skirtos jau vienuolika metų šešiuose miestuose MOPT vykdomam projektui "Maistas ant ratų", kasdien išvežiojančiam karštą maistą į namus, taip pat slaugos, higienos priemonėms, maisto papildams pirkti ir pristatyti negalintiems iš namų išeiti vienišiems, nepasiturintiems seneliams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų