Vilniui dovanojo uostamiesčio dvelksmą Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniui dovanojo uostamiesčio dvelksmą

2012-11-19 23:59
Vilniui dovanojo uostamiesčio dvelksmą
Vilniui dovanojo uostamiesčio dvelksmą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Ne vieno praeivio akį patraukia Vilniaus centre išdygusi iškaba "Klaipėdos senamiestis". Tiesa, ji tokia jau antra, bet daugeliui dar nepažįstama. Tačiau apie kavinukės vizitine kortele vadinamus sūrio pirštelius garsas jau plačiai pasklidęs.

Visų pamėgtas patiekalas

Kam per pastaruosius metus neteko lankytis S.Daukanto aikštėje įsikūrusioje kavinukėje "Klaipėdos senamiestis", veikiausiai dabar užsuks į akivaizdžiau matomą Totorių gatvėje. Prieš tris savaites vietoj buvusio Centro baro duris atvėrė svečiai iš pajūrio.

"Dar savo kavinukėje Klaipėdoje pradėjome kepti tokius sūrio pirštelius. Jie tapo labai populiarūs. Ilgainiui iš draugų, pažįstamų, net svetimų žmonių išgirsdavome, kad labai gera Vilniuje, bet trūksta jūros ir tų senamiesčio pirštelių", – šypsodamasi pasakojo kavinės vadovė Lina Grikšienė.

Moteris teigė, kad mintis atidaryti kavinukę sostinėje kirbėjo senokai, pradėjo ieškoti čia vietos, kur galėtų įsikurti, be to, dukra įstojo čia mokytis ir, kaip pati sakė, norėjosi studentams atvežti jų mėgstamų sūrio pirštelių.

"Šio patiekalo viena mama prašydavo net sūnui į Airiją lauktuvių įdėti, – prisiminė pašnekovė. – Bet aš jai atsakydavau, kad kol jį pasieks, piršteliai praras savo skonį, nes juos reikia valgyti ką tik iškeptus, pašildyti jie jau nebe tokie."

Orientuojasi į studentus

Daugiau nei dvidešimt metų viešojo maitinimo srityje dirbanti L.Grikšienė su vyru savo verslą pradėjo dar nuo studijų laikais Klaipėdos universitete įkurtos kavinukės. Vėliau Klaipėdos senamiestyje, Menininkų namų kiemelyje, vietoje, kur kavinukė nuo seno buvo vadinta "Senamiesčiu", jie atidarė "Klaipėdos senamiestį". Kaip sakė L.Grikšienė, keliant verslą į Vilnių pavadinimą išlaikyti buvo būtina.

"Visa kavinės koncepcija, valgiaraštis yra toks pat, tiek esančios Klaipėdoje, tiek abiejų sostinėje. Net interjerą stengiamės sukurti tokį pat, kad būtų šilta, jauku, smagu pasėdėti su draugais", – dėstė pašnekovė.

Moters teigimu, jų pagrindinis orientyras – studentai. Esą jiems labai reikia vietų, kur galėtų jaustis kaip namie, kur kainos nedraskytų kišenės, kur galėtų užsukti pavalgyti, o vakare – ir alaus išgerti. Ji prasitarė, kad "Klaipėdos senamiestis" yra vienintelė vieta, kur sostinėje galima paragauti Memelio alaus. Kol kas jis tik buteliuose, bet jei atsiras mėgėjų ir pasiteisins, galbūt pradės vežti ir pilstomo.

Klaipėdiečiai dirba Vilniuje

Naujoji kavinė Totorių gatvėje dirbs ir vakarais, tad čia bus galima užsukti ne tik dienos pietų. L.Grikšienė pasakojo, kad visada stengėsi sukurti jaukią atmosferą pas juos besilankantiems Klaipėdoje, to paties sieks ir Vilniuje.

"Mūsų darbuotojai visada mielai bendrauja su klientais. Labai svarbu palaikyti tą ryšį, kad žmogui būtų gera sugrįžti. Štai Klaipėdoje turime tokią pensininkų porelę, kurie tapo nuolatiniais mūsų svečiais kiekvieną savaitę. Visą vasarą neprašyti atnešdavo gėlyčių – laukinių, darželio, kad jomis galėtume pasipuošti staliukus. Ir dabar jie mums jau prigamino sausų puokštelių žiemai. Tiesiog iš geros širdies ir malonumo, be jokio atlygio", – neatsistebėdama, kad yra tokių puikių žmonių, sakė kavinės direktorė.

Kalbėdama apie bendravimą ir stengimąsi dėl kitų moteris užsiminė, kad jų įmonėje darbuotojai siunčiami į vadinamąsias komandiruotes. "Dirba penkias dienas pajūryje, tada penkias ilsisi, paskui penkioms dienoms atsiunčiame padirbėti mūsų kavinukėse Vilniuje. Pasirūpiname ir jų kelione, ir apgyvendinimu. Jiems tai puikus aplinkos pakeitimas", – sakė L.Grikšienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų