Vilniuje rengiamas hibridinis atsparumo testas

  • Teksto dydis:

Sekmadienio rytą vienoje judriausių sostinės gatvių – Geležinio Vilko tunelyje – rengiamos pratybos – hibridinis Vilniaus atsparumo testas.

Dėl to trims valandoms, nuo 7 val. iki 10 val., bus ribojamas eismas šiuo tuneliu.

Pagal scenarijų, Vilniuje iškrito 45 mm kritulių, liūtis sutrikdė normalų eismą tunelyje ir daugybėje kitų miesto vietų, infrastruktūrą prižiūrinčių įmonių darbą.

Iš Geležinio Vilko tunelio teks gelbėti vaikų autobusą, tuo pačiu metu autocisterna prie tunelio apsivers, užsiliepsnos kabina, o iš cisternos tekės teršalai.

Anot savivaldybės pranešimo, bus ir kitų netikėtų faktorių norint patikrinti dalyvių budrumą trikdant IT ir technologinius procesus, kai teks atpažinti realių ir simuliuojamų duomenų šaltinių informaciją.

Pratybose dalyvaus ne tik visos miesto įmonės, bet ir savanorių komandos, įvairios gelbėjimo tarnybos, antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

Atliekant hibridinio atsparumo testą „Gedimino legionas“ bus tikrinama, kaip miesto tarnybos pasiruošusios dirbti ir veikti kartu su specialiųjų tarnybų pareigūnais.

Planuojama, kad eismas bus ribojamas Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Pakalnės ir A. Goštauto gatvių bei prieigose. Eismo srautų ir judėjimo situacija mieste bus stebima, numatant apvažiavimus aplinkinėmis gatvėmis.

Taip pat per pratybas planuojama laikinai koreguoti viešojo transporto trasas, o prireikus įrengti ir laikinas stoteles.

Hibridinio miesto atsparumo testą koordinuos Vilniaus miesto savivaldybė, o jo parengiamuosius darbus atliks ir organizuos tam sudaryta organizacinė grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių