„Vilnius Grand Prix“ sieks išjudinti miestą (programa)

  • Teksto dydis:

Išjudink miestą su „Vilnius Grand Prix“ festivaliu – skelbia pirmojo dviračių sporto festivalio organizatoriai. Registruok savo šeimą, burk mokyklą ar kviesk kolegas ir rugsėjo 17 dieną varžykis pirmą kartą rengiamose dviračių sporto bei riedučių varžybose.

„Ne tik išjudinsime miestą, bet pradėdami gražią tradiciją per Europos sporto savaitę BEACTIVE sieksime ir rezultatų“ – sako renginio organizatorius, „Pro Cycling LT“ vadovas Deividas Vileniškis. Visi „Vilnius Grand Prix“ festivalio dalyviai ne tik galės įveikti savo grupės trasą, bet ir fiksuoti laiką bei varžytis su savo draugu, klasioku ar bendradarbiu.

Pirmame dviratininkų festivalyje savo vietą atras ir pats mažiausias dalyvis ir patyręs sportininkas. Trasoje šalia Baltojo tilto 3-5 metų vaikai dalyvaus 3 km dviratininkų važiavime, o sportininkai suks net 11-ą ratų ir turės įveikti 33 km.

Įmonių, šeimų, Maxi komandų 12 km važiavime, dalyviai ratus suks 3 km trasoje. Varžybų metu bus galima ne tik minti ratus ir išbandyti savo jėgas, bet ir paversti kiekvieną nuvažiuotą kilometrą pinigais, kurie bus skirti DCC (Danish Chamber of Commerce In Lithuania) labdaros fondui. Už visus surinktus pinigus bus nupirktos naujos specialios lovos Kauno vaikų ligoninės Onkohematologijos skyriui.

Atskiroje įskaitoje varžysis Vilniaus ir kitų miestų mokyklos, kurios „Vilnius Grand Prix“ festivalyje galės dalyvauti nemokamai.

Riedutininkai renginio metu įsikurs Upės gatvėje. Čia mažiausieji turės įveikti 500 metrų atstumą, o sportininkai varžysis 8 ir 4 km trasoje.

„Vilnius Grand Prix 2016“ programa (rugsėjo 17 d.):

Renginio programa:

* 8:30 – 13:00 registracija, numerių išdavimas.

* 10:00 – 33 km. važiavimas

* 12:00 - 3 km. ,,BEACTIVE” vaikų važiavimas

* 12:30 –,,Paroc komandų taurė” 12 km. važiavimas (dalyvauja įmonės/šeimos/maxi komandos) ir VILTIS paramos važiavimas

* 14:00 – 12 km. mokyklų važiavimas

TERRASPORT riedučių važiavimas

* 15:00 – 8 km. ir 4 km. riedučių važiavimas

* 15:30 – 500 km. vaikų riedučių važiavimas

* 15:45 – 1 km. vaikų riedučių važiavimas

* 16:00 – 1,5 km. vaikų riedučių važiavimas

* 16:30 – apdovanojimai

Festivalio tikslas – vilniečius ir miesto svečius paskatinti kuo daugiau laiko praleisti ant dviračio, populiarinti dviračių sportą, skatinti dviračio naudojimą kaip ekologišką transporto priemonę ir sostinę pristatyti kaip dviratininkams draugišką miestą, taip prisidedant ir prie Europos sporto savaitę #BeActive. Šiemet #BeActive Europos sporto savaitė 2016 vyks rugsėjo 11 -18 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių