Vilnius vėl gali didžiuotis didžiausiu šimtukininkų būriu

  • Teksto dydis:

Vilnius gali vėl didžiuotis išleidžiantis daugiausiai šimtukininkų abiturientų Lietuvoje – vilniečių brandos atestatuose vienas ar daugiau šimtukų įrašyti net 701 mokiniui, o 165 abiturientai gali pasigirti gavę du ir daugiau šimtukų, 40 šimtukininkų daugiau nei pernai.

Geriausiai mokyklą baigusiems vilniečiai Vilniaus meras Remigijus Šimašius įteikė padėkos raštus.

„Dėkoju kuriantiems ir dar kursiantiems Vilniaus ateitį. Tikiu, kad su Jūsų talentu, sunkiu darbu ir užsispyrimu sėkmė lydės ir ateityje. Iš jūsų bus daugiau tikimasi nei iš kitų, daugiau reikalaujama, o ir patys iš savęs reikalausite kur kas daugiau.  Kam duota daugiau,  turi  dalintis su kitais. Linkiu pasilikti Vilniuje ir kurti jį, o jeigu nuspręsite žinių pasisemti svetur – prisiminkite, kad visada savas atviras ir patogus miestas laukia sugrįžtant su naujomis patirtimis ir idėjomis“, – sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

16 Vilniaus abiturientai šiemet gali džiaugti ypatingais rezultatais: gavo net po 4 ar 5 šimtukus. 5 šimtukus gavo dviejų sostinės Vilniaus licėjaus bei Mykolo Biržiškos gimnazijų abiturientai, net 14 Vilniaus licėjaus, Mykolo Biržiškos gimnazijos, Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos bei Vilniaus Žirmūnų gimnazijos abiturientų gavo po 4 šimtukus, po 3 šimtukus surinko 37 Vilniaus miesto abiturientai, o  net 112 Vilniaus miesto abiturientų gavo po 2 šimtukus. 

Ne mero, premjero ar prezidento  rankos paspaudimas, o pagalba ir tobulėjimo kartu siekis yra tikroji šimtukininko atsakomybė.

„Švietimo sistema – svarbiausia Lietuvos organizmo  arterija – reikalauja ir toliau reikalaus kiekvieno iš mūsų indėlio.  Ne mero, premjero ar prezidento  rankos paspaudimas, o pagalba ir tobulėjimo kartu siekis yra tikroji šimtukininko atsakomybė. Turime sekti pažangiausių  šalių  pavyzdžiu ir suteikti visas galimybes  tiems, kurie visa širdimi  myli  savo šalį. Gero vėjo!“ – kalbėjo 3 šimtukus gavęs Danielius Kaminski iš Vilniaus Jėzuitų gimnazijos.

Daugiausiai du ir daugiau šimtukų gavo Vilniaus licėjaus abiturientai – 65 mokiniai, 59 Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos abiturientai ir 18 Vilniaus jėzuitų gimnazijos abiturientų.

Pernai mokyklas šimtukais baigė 629 abiturientai, užpernai – 629. Pernai su dviem ar daugiau šimtukų mokyklą baigė 125 Vilniaus abiturientai, 2017 metais – 160.

Geriausiais brandos egzaminų rezultatais šiemet džiaugiasi 54 sostinės mokyklos. Net 27 mokyklose ir Vilniaus licėjus, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, Vilniaus Žirmūnų gimnazija, Vilniaus Antakalnio gimnazija, Vilniaus Gabijos gimnazija, Vilniaus jėzuitų gimnazija, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazija, Vilniaus "Santaros" gimnazija, Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus, Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazija,   Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazija ir kt. abiturientai šįmet gavo po du ir daugiau šimtukų, M. Biržiškos –25,  Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje –15, Jėzuitų gimnazijoje – 18 abiturientų.

Net 427 šimtukai gauti  laikant Valstybinį anglų kalbos egzaminą, 171 – rusų kalbos, 143 – matematikos, 65 – informacinių technologijų, 61 – lietuvių kalbos ir literatūros, 24 – fizikos,  16 – biologijos,  9 – istorijos, 8 – chemijos ir 6 – geografijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gail Longino

Gail Longino portretas
Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis bUvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Jolanta

Jolanta portretas
Tai ir abiturientų Vilniuje daugiausia, kur čia yra tas didžiavimasis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių