Pereiti į pagrindinį turinį

Virš "Ąžuolyno meškučių cirko" telkėsi įtarimų debesys

2009-08-04 08:54
Nežinojo: Zobovų šeimą, atrodo, pribloškė radinys Ksenos būdoje.
Nežinojo: Zobovų šeimą, atrodo, pribloškė radinys Ksenos būdoje. / Antano Slavinsko nuotr.

Šalia "Ąžuolyno meškučių cirko" teritorijos gyvenantiems kauniečiams kilo įtarimų, kad šios įstaigos vadovas esą užkasė gyvus šuniukus.

Rytą pasigedo šuniukų

"Mes vakare matėme cirko teritoriją serginčios Kaukazo aviganės šuniukus, kuriuos ji ką tik atsivedė. Kitą dieną pastebėjome, kad būdoje telikęs vienas, ir tas pats negyvas. Įtariame, kad cirko šeimininkas Mykolas Zobovas užkasė nereikalingus mažylius, o juos atsivedusi kalė vieną atsikasė ir parsitempė į būdą, kuri, beje, lietui lyjant, skęsta vandenyje", – piktinosi į redakciją paskambinusi Šančių gyventoja.

Skambinusioji teigė, kad šalia cirko gyvenantys žmonės kasdien šeria čia sargaujančią Kaukazo aviganę, nes jos šeimininką čia mato labai retai. "Gal badu marinami ir kiti cirko keturkojai artistai?" – retoriškai klausė kaunietė.

Neigia mestus kaltinimus

Cirko šeimininkai Mykolas ir Agnė Zobovai nustebo išgirdę vietos gyventojų įtarimus, kad esą Kaukazo aviganė išsikasė nebegyvą vieną iš užkastų gyvų mažylių.

"Apie kokius gyvus užkastus šuniukus jūs kalbate? Gimė keturi negyvi ir vienas gyvas šuniukas. Ar aš turėjau juos visus laikyti būdoje? Žinoma, negyvus užkasiau. Ir ne prie Kaukazo aviganės Ksenos būdos, o gerokai toliau, kad ji negalėtų jų pasiekti. Man pačiam labai buvo gaila tų mažylių – vienus būtume pasilikę sau, o kitus, kaip įprasta, padovanoję. Dar prieš keturias valandas aš pats su sūnumi mačiau ir girdėjau Ksenos mažylį inkščiant", – tvirtino M.Zobovas, rankoje laikydamas išimtą iš būdos sustingusį šunelio kūnelį.

Kviečia užsukti į cirką

M.Zobovas pareiškė, kad nuveš lavonėlį veterinarijos gydytojams, kad šie atliktų skrodimą ir nustatytų, dėl kokių priežasčių nugaišo šuniukas. M.Zobovas pasiryžęs, jei reikės, iškasti visus keturis šuniukus, kad veterinarijos specialistai nustatytų, kodėl jie gimė negyvi.

"Kaip mes galėtume kviesti žmones į cirką, jei nemylėtume gyvūnų? Jei vietos gyventojai netiki, kad mūsų cirko keturkojams artistams nieko netrūksta, kad šaldytuvai ir šaldikliai prikimšti jiems skirto maisto, tegul ateina bet kada pas mus ir išsklaido savo įtarimus", – kvietė Agnė Zobova.

Šuniuką nudaigojo kalė

Zobovai tvirtino, kad jie cirko patalpose lankosi kasdien. "Jei neateičiau bent vieną dieną pagirdyti, pavyzdžiui, balandžių, jie nugaištų. Mykolas kiekvieną dieną šeria didžiuosius šunis, įjungia teritorijos apšvietimą nakčiai. Beje, apšvietimo mygtukas yra prie Ksenos būdos. Vadinasi, Mykolas mažiausiai du kartus per dieną prieina prie jos, o šiomis dienomis, kai ji laukėsi prieauglio, – ir dažniau. Tad teiginys, kad šuo paliekamas savaitei be priežiūros yra grynas melas", – tvirtino Agnė.

Žinomas veterinarijos gydytojas Vytautas Siaurys, apžiūrėjęs šunelio lavonėlį, nedvejodamas pareiškė, kad šuniukas nugaišo todėl, kad jį nugulė Ksena. Sunku pasakyti, ar ji taip pasielgė tyčia ar netyčia. Juk yra žinoma, kad katės, šunys, paukščiai, kiti gyvūnai dėl jiems vieniems suprantamų priežasčių atstumia vieną ar kelis savo jauniklius.


Cirko šeimininkai – ne kartą bausti

Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (KMVT), dažnai kontroliuojanti, kaip laikomi "Ąžuolyno meškučių cirko" gyvūnai, yra ne kartą įspėjusi ir baudusi savininkus už netinkamas meškų laikymo sąlygas.

Per šią gegužę atliktą patikrinimą pirmą kartą konstatuota, kad KMVT neturi jokių priekaištų dėl cirko gyvūnų gerovės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų