Pereiti į pagrindinį turinį

Visuomenei pristatytas rekordinis sumuštinių duonos paveikslas

2016-06-03 08:46
DMN inf.

Viena pirmųjų sumuštinių duonos paveikslą rekordininką išvydo ir šalia jo įsiamžino LR prezidentė Dalia Grybauskaitė, o nuo šiandien, birželio d., jį apžiūrėti ir greta nusifotografuoti gali kiekvienas, apsilankęs Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.

Planuojama, kad įspūdingu ir analogų neturinčiu paveikslu bus galima grožėtis apie porą savaičių.

„Esame vienintelė vieša erdvė, kurioje visi norintys galės susipažinti su šiuo išskirtiniu kūriniu. Belieka tikėtis, kad puikią paveikslo išvaizdą pavyks išsaugoti kaip įmanoma ilgiau ir juo pasigėrėti suspės maksimaliai daug žmonių“, – sako bendrovės „Akropolis LT“ rinkodaros skyriaus vadovas Marius Stonkus.

Pirmą tokią Lietuvoje, tikėtina, ir pasaulyje duonos instaliaciją sukūrė žinoma menininkė Jolita Vaitkutė, padedama kolegų Emilijos Vinžanovaitės, Algirdo Padleckio ir Gintarės Tumosaitės. Vilniaus arkikatedrą, varpinės bokštą ir Gedimino prospektą vaizduojančiam 2,5 x 3,5 metro dydžio duonos paveikslui sukurti prireikė 1064 skrudinimui skirtos „Vilniaus duonos“ gaminamos „Toste“ duonos riekelių, o kūrybos procesas truko kiek daugiau nei dvi paras – apie 50 valandų.

„Tai buvo pirmas toks masyvus mano paveikslas. Neteko matyti tokio dydžio ir sudėtingumo paveikslų nei Lietuvoje, nei užsienyje. Nors darbą atlikus visuomet atrodo, kad tam tikrus dalykus buvo galima atlikti dar geriau, galutiniu rezultatu esu labai patenkinta. Juolab, kad mastelis nemenku iššūkiu tapo ne tik paveikslą kuriant, bet ir jį transportuojant“, – komandos džiaugsmus ir vargus prisimena J. Vaitkutė.

Menininkė atskleidžia, kad paveikslo technika nėra sudėtinga, tačiau realizuoti pasirinktą piešinį toli gražu lengva nebuvo.

„Pirmiausia pasidarėme paveikslo eskizą, kuriame aiškiai matėsi visi pikseliai. Tuomet šį vaizdą perkėlėme ant sumuštinių duonos riekių – kiekvieną riekelę išdeginome konditeriniu degikliu. Tuomet, tarsi dėlionę, dėliojome paveikslą“, – kruopštaus ir kantrybės reikalaujančio darbo subtilybes atskleidžia J. Vaitkutė.

Sumuštinių duonos paveikslas buvo sukurtas naujos „Vilniaus duonos“ kepyklos atidarymo proga, kur jį, kaip didžiausią sumuštinių duonos paveikslą, įregistravo Lietuvos rekordų registravimo agentūra „Factum“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų