Pereiti į pagrindinį turinį

Žaidimų aikštelė virto purvynu

2009-04-08 09:00
Žaidimų aikštelė virto purvynu
Žaidimų aikštelė virto purvynu / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Nors aplinkui sausa, į žaidimų aikštelę Draugystės parke galima įžengti tik su botais.

Draugystės parke žaidimų aikštelėje vaikai atrado naują pramogą – taškymąsi purve. Nors aplinkui sausa, žaidimų įrenginiai skendi vandens baseinuose ir purve.

Sušvitus pavasario saulei, tėvai su vaikais patraukė ant sūpuoklių, čiuožyklų, laipiojimo sienelių. Šioms žaidimų aikštelėms įrengti pernai savivaldybė skyrė daugiau nei pusę milijono litų.

Reginys, kurį pamatė atėjusieji į Draugystės parką, pranoko blogiausias prognozes: trūksta sūpuoklių, nelikę suoliukų, nėra kai kurių kitų įrengimų dalių, o įžengti į aikštelės teritoriją įmanoma tik su guminiais batais.

Vakar popietę keli ekstremalių pojūčių išsiilgę vaikai nesaugodami avalynės ir drabužių per purvą šlapsėjo ant sūpuoklių, o supdamiesi kišo kojas į drumzliną vandenį.

"Su seniūnu išsiaiškinsiu dėl vandens. Liepsiu, kad būtų sutvarkyta. Pirmadienį buvo pasitarimas, manęs niekas neinformavo apie šią situaciją. Vakar matėme Ąžuolyne stovinčią aikštelę, joje reikės suremontuoti nuplėštas dalis. Kitur sutvarkyti aikšteles taip pat nebus sudėtinga", – žadėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Kai Kaune buvo statomos žaidimų aikštelės, grunto tyrimai neatlikti. Žaidimų aikštelėse vargiai bus papildoma medžio žievės drožlių, kurių buvo pripilta įrengiant aikšteles. Z.Abramavičiaus žiniomis, tai būtų per brangu. Ant purvo tikriausiai bus papilta smėlio.

Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas apie vandens baseinus Draugystės parko žaidimų aikštelėje išgirdo iš žurnalistų.

"Tik girdėjau, kad daugelis šių aikštelių apgadintos. Patys žmonės jų nesaugo. Kas ir kaip planuoja jas remontuoti, negalėčiau pasakyti. Lėšos skiriamos per Komunalinio ūkio skyrių, seniūnija lėšų neturi, ji tik tarpininkas", – komentavo naujasis seniūnas.

Po vieną vaikų žaidimų aikštelę pernai vasarą pastatyta visose vienuolikoje Kauno seniūnijų. Už 590,6 tūkst. litų jas įrengė konkursą laimėjusi Alytaus bendrovė "Kortas", tačiau toliau prižiūrėti šiuos įrenginius įmonė neįsipareigojo.

Kai kurių specialistų žiniomis, Vilniuje tokios pat vienos aikštelės priežiūra per metus kainuoja apie tūkstantį litų. Aikšteles stačiusi įmonė ne tik prižiūri pagrindą, bet ir atstato vandalų suniokotas detales.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų