Pereiti į pagrindinį turinį

Žiemą gąsdins pusšimtis Morių

2009-01-27 09:00
Žiemą gąsdins pusšimtis Morių
Žiemą gąsdins pusšimtis Morių / Mindaugo Ažušilio nuotr. Paradas: Mokytojų namų kiemelyje išsirikiavusios Morės lankytojų lauks iki Užgavėnių, vasario 24-osios.

Šiemet žiemą iš sostinės išvaryti ketina daugiau kaip 60 originalių žmogaus dydžio Morių būrys. Morių, kurias kūrė beveik 50 Vilniaus ikimokyklinių įstaigų, paroda atidaroma šį vakarą Vilniaus mokytojų namuose.

Tokią proginę lėlių parodą Vilniaus mokytojų namai su savivaldybės Švietimo skyriumi pristato pirmą kartą. Parodoje žiemą gąsdina ir lankytojus žavi Morė europietė, moderni panelė trumpu sijonėliu, lakuotais nagais, dažytomis lūpomis ir kita privaloma gražuolių "artilerija", Morė dama iš XIX a., Morė elegantiška madmuazelė su skėčiu, linksmoji Morė Saulė, Morė hipė, solidi dama su karoliais, maža piemenaitė, daili lietuvaitė ar šiurpą kelianti ragana.

Viena iš plastikinių maišelių sukurta Morė parodos lankytojus pasitiks su ekologiško gyvenimo šūkiu: "Nešiukšlink, saugok gamtą." Kai kurių darželių mažieji sukūrė net po keletą Morių, tarp jų – net įspūdingą Mis Morę.

Visos lėlės pagamintos iš antrinių žaliavų, šiaudų, kartono. Jų kūrėjams buvo iškeltas vienintelis reikalavimas – kad lėlės būtų pritaikytos parodai po atviru dangumi.

Mažųjų vilniečių sukurta Morių paroda veiks iki vasario 24 d. – tikrųjų Užgavėnių. Nors dauguma ikimokyklinių įstaigų panoro savo lėles atsiimti ir jomis džiaugtis kitais metais, organizatoriai sakė, kad jau numatyta bent keletas pasmerktųjų Užgavėnių laužui.

Morių parodą užbaigs ir žiemą palydės tradicinės linksmybės Užgavėnių rytą. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje susirinks lėles gaminę ikimokyklinukai ir jų mokytojai. Jie bus apdovanoti Vilniaus miesto savivaldybės padėkos raštais, o mažiesiems gardėsius ir knygas įteiks parodos rėmėjai.

Kepamų blynų kvapu šventės dalyvius ir praeivius vilios tradiciškai prie Mokytojų namų organizuojama Užgavėnių mugė. O prie deginamų Morių siausti kvies septynių darželių ir mokyklėlių vaikai, ruošiantys ypatingą žiemos varymo koncertą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų