15 tūkst. eurų baudą teismas leido P. Gražuliui sumokėti per septynis mėnesius

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad už piktnaudžiavimą paskirtą daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą Seimo narys Petras Gražulis gali sumokėti dalimis, per septynis mėnesius.

Politikas su prašymu išdėstyti tokiam laikotarpiui baudos mokėjimą kreipėsi į nuosprendį jam paskelbusį teismą.

P. Gražulis teismui nurodė, jog jis gauna tik parlamentaro atlyginimą, kitų pajamų neturi, turi įsipareigojimų kredito įstaigai, vaikams.

Praeitą savaitę trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad politikas nevengia sumokėti baudos, jis nepasibaigus baudos sumokėjimo terminui kreipėsi į teismą dėl baudos sumokėjimo išdėstymo, baudos negali sumokėti dėl objektyvių priežasčių.

„Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad P. Gražulis nevengia sumokėti baudos, jis nepasibaigus baudos sumokėjimo terminui kreipėsi į teismą dėl baudos sumokėjimo išdėstymo, baudos negali sumokėti dėl objektyvių priežasčių, vadovaudamasis teisingumo ir protingumo principais, konstatuoja, kad yra pagrindas nuosprendžiu paskirtos 15 064 eurų baudos sumokėjimo terminą pratęsti jo prašomam laikotarpiui bei nustatant jo prašomos kasmėnesinės mokėtinos baudos dydį,“ – rašoma teismo nutartyje.

Teismas nustatė, kad kiekvieną mėnesio 5 dieną P. Gražulis turės sumokėti daugiau nei 2 tūkst. eurų ir pirmąjį mokėjimą turi atlikti rugpjūtį. Baudos sumokėjimą patvirtinančius dokumentus parlamentarui būtina nedelsiant pristatyti į Vilniaus apygardos teismą.

Birželio 30 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą P. Gražulio byloje, apeliacinis skundas buvo atmestas.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas 63-ejų politiką pripažino kaltu baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo ir skyrė 15 tūkst. eurų baudą.

P. Gražulis nuteistas už tai, kad 2015–2017 metais veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada lanzbergiukui byla bus

kada lanzbergiukui byla bus portretas
uz tai ka lietuvos gelezinkelius papiso ??? a taip kas kart i toliau gelezinkeliu savininkas begios atsiklausinet AMERIKOS izdo a galima briketu pasisildymuj atsivezt.... ??? jus valdtybei zala padaret... tauta mokesciais uzdusinot...a lanzbergiam netai ka nieko, bet dar ir premijiniai taskai kaupiasi... amerikas dovanas ruosia

komunistinis mobingas

komunistinis mobingas portretas
Susidorojimas su "vienintelės partijos" priešininku, išdrįsusiu ne kartą išrėžti tiesą į stukačines begėdiškas akis

nuomonė

nuomonė portretas
Kokia gėda jo rinkėjams,koks žema sturi būti lygis,išrinkti bemokslius tokius,nuolat nusišnekančius,klounus,juokdarius
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių