Atgarsiai po „Rammstein“ vakarėlyje patirtos galimos prievartos: buvo labai keista

  • Teksto dydis:

Internete išplito šokiruojantis merginos liudijimas apie Vilniuje vykusį „Rammstein“ VIP vakarėlį, kurio metu ji galimai buvo apsvaiginta ir patyrė prievartą. Lietuvos policija antradienį apklausė Airijos pilietę dėl Vilniuje prieš ir po grupės koncerto vykusių uždarų vakarėlių metu galimai įvykdytų nusikaltimų.  Apie tai LNK reportaže.

Kaltinimai dėl grupės „Rammstein“ metu patirtos prievartos, prieš tai, esą, apsvaiginus narkotikais, internete pradėjo skrieti praėjus kelioms dienoms po koncerto Vilniuje.

„Pradėjau domėtis, ieškoti, atradau labai daug kitų merginų istorijų redite, tviteryje, taip pat ir žmonės siuntė. Supratau, kad nors ir Shelby istorija tikrai turi spragų, bet, kaip kažkas labai teisingai parašė, kad, na, nebūna dūmų be ugnies. Vien tai, kad aš atradau tiek daug kitų merginų istorijų, mane paskatino parašyti tą įrašą“, – LNK žurnalistams teigė su galimai nukentėjusioms merginomis bendraujanti Meda Džiugaitė.

Shelby Lynn – gerbėja iš Airijos, kurios pasakojimas labiausiai sukrėtė žmones. Ji dalijosi, kad buvo pakviesta į grupės vakarėlį, tačiau įtaria, kad buvo apsvaiginta, o grupės narys Tillas Lindemannas siūlė su juo mylėtis, agresyviai elgėsi. Internete ji paviešino mėlynėmis nusėtą kūną. 

Buvo keista, kad jie rašo asmeniškai, o aš net nesu tikslinė auditorija, aš net neklausau tokios muzikos.

„Mačiau tikrai ne vieną dešimtį konkrečių istorijų, bet, manau, kad tų istorijų tikrai yra dar daugiau. Manau, kad dauguma apie tai dar nekalba, nori likti anonimiški, bet tų istorijų tikrai labai daug“, – pasakojo Meda.

Sureagavo kur kas daugiau merginų. Viena iš jų – žinoma šokėja, kurią „Rammstein“ vadyba labai aktyviai kvietė atvykti į vakarėlį, nors ji ir nėra grupės gerbėja.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Gegužės 17 dieną man parašė ta, dabar garsioji, Aliona, kuri visas merginas medžiojo. Tuo metu buvau labai užsiėmus, tai net neįsigilinau į jos žinutes. Iš pradžių pagalvojau, kad čia kviečia kaip promo, kas yra labai dažnas reiškinys, bet aš tą dieną buvau labai užsiėmus, todėl iškart parašiau, kad tiesiog negaliu, o ji man toliau rašė: „gal kaip nors?“, „labai gaila, kad negali“, „gal tu pažįsti kitų merginų, kurios galėtų?“ Vėliau man parašė ir grupės gitaristo Richardo Kruspe asistentas ir pakvietė į tą prepartį, bet aš net neatrašiau. Jis man gal keturias žinutes parašė iki tol, kol aš atrašiau, kad manęs nedomina. Kai jau pradėjau girdėti merginų atsiliepimus, Shelby istoriją, vėl patikrinau jų profilius ir labai keista pasidarė, kad jie nepaskelbė kvietimo viešai, jie juk lengvai susirastų žmonių, kurie ateitų. Buvo keista, kad jie rašo asmeniškai, o aš net nesu tikslinė auditorija, aš net neklausau tokios muzikos. Kaip supratau, jie pagal nuotraukas ar atsitiktinai tiesiog atsirenka ir rašo“, – pasakojo šokėja, choreografė Kristina Pališkytė.

Tai, kad internete savo istorija pasidalijusi Shelby kreipėsi pagalbos, patvirtino ir policija.

„Gegužės 23 d. apie 14 val. buvo gautas pranešimas iš viešbučio, kad viešbučio gyventoja praneša apie tai, kad pirmadienį vykusiame „Rammstein“ koncerte ji galimai buvo apsvaiginta ir buvo bandoma ją išprievartauti. Ši informacija buvo perduota tiek policijos pareigūnams, tiek medikams. Atvykus pas pranešėją ten jau buvo medikai, jie suteikė medicininę pagalbą, buvo bendrauta su policijos pareigūnais. Ji įvardijo aplinkybes, kurias prisiminė, ir ši medžiaga yra perduoda Vilniaus miesto trečiajam policijos komisariatui patikslinti“, – patvirtino Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Galimai prievartą patyrusi mergina pareiškimo Lietuvoje nerašė, tai padarė tik grįžusi į Airiją,  kaltinimų niekam kol kas nepateikė.

„Kol kas ji kaltinimų niekam nereiškia, pretenzijų nereiškia, pareiškimo čia, Lietuvoje, nerašė, tai kol kas yra tikslinamos visos įvykio aplinkybės“, – teigė policijos atstovė. Pasak jos, tądien ir narkotikų testas nebuvo darytas.

Situaciją pakomentavo ir Vilniaus greitosios medicininės pagalbos laikinasis direktorius Tadeušas Rodzas. „Į „Rammstein“ koncertą greitoji pagalba nebuvo užsakyta. Budėjo privačios greitosios ekipažai. Iškvietimų, pagal duomenų bazę, mes neturėjome. Pačiame koncerte, kaip nekeista, buvo daug žmonių, bet turbūt privati greitoji susitvarkė su savo užduotimis. Jei ir buvo kokia pagalba teikiama, tai jie ją ir teikė ten vietoje, bet kad kažką būtų reikėję išvežti, ar kad kažkas būtų nukentėjęs, tai to nebuvo“, – teigė jis.

Grupė „Rammstein“ dėl pasirodžiusios informacijos išplatino oficialų neigimą: „Dėl kaltinimų, pasirodžiusių internete dėl Vilniaus [koncerto], mes galime patvirtinti, kad tai, kas vyko, nevyko mūsų aplinkoje. Mes nežinome jokių oficialių tyrimų dėl šio nutikimo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domas

Domas portretas
O ką dėl Jurbarko iškrypėlio daro politikai? Ar teisingumas Lietuvoje jiems nerūpi?

Fu

Fu portretas
Kažkaip nei vienos iš tų metoo nesigirdėjo kai Jurbarko issigimelis nepilnametė mergina sužalojo ir išprievartavo kur kaltę buvo teismo įrodyta o issigimelis laisvėje vaikšto toliau. O čia galimai, galbūt, policijoje pareiškimo nėra vien tik internetinės iskrypusios fantazijos. Na bet žinoma iš Jurbarko issigimelio milijonų neprisiteisi menkas gescheftas...

Anonimas

Anonimas portretas
pristitutem per mažai sumokėjo, dar pinigų užsimanė...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių