Kontrabandos sandėlį įkūrė garaže

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusį penktadienį Vilniaus Justiniškių požeminių garažų masyve aptiko cigarečių kontrabandos sandėlį.

Ten rasta apie 10 tūkst. eurų vertės baltarusiškų rūkalų, kurie buvo pakuojami į buitinius oro filtrus, ruošiant juos išvežimui į Vakarų Europą, pranešė MKT.

Turėdami informacijos apie galimai sandėliuojamą cigarečių kontrabandą, muitinės kriminalistai penktadienio rytą patikrino vieną požeminių garažų masyvą sostinės Justiniškių rajone.

Ten pareigūnai užklupo vilnietį D. S., jis iš lengvojo automobilio „Opel Astra“ į garažą krovė cigaretes, kurios čia pat buvo pakuojamos į buitinius oro filtrus.

Pareigūnų manymu, šiame šešėliniame „logistikos centre“ į Lietuvą atgabentos kontrabandinės cigaretės būdavo perpakuojamos ir ruošiamos tolesniam pervežimui į Vakarų Europos valstybes.

Iš viso garaže rasta 3 250 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“. Bendra cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Rūkalai ir automobilis sulaikyti, D. S. buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, jam gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkstančių eurų.

Šių metų kovą MKT pareigūnai Vilniaus Šeškinės rajone, taip pat požeminių garažų masyve, irgi aptiko cigarečių kontrabandos sandėlį. Ten tuomet rasta beveik 12 tūkst. pakelių rūkalų, supakuotų į buitinius oro filtrus. Ten pat buvo sulaikyti ir du „pakuotojai“ – vilniečiai, o MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.


Šiame straipsnyje: kontrabandasandelysgaražai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių