Mirė buvęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras R. Jancevičius

Penktadienį mirė buvęs Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius.

Apie tai BNS patvirtino dabartinis Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

Tarnybą prokuratūroje R. Jancevičius baigė 2016 m. rugsėjį dėl asmeninių priežasčių, susijusių su sveikata. Vėliau dirbo „MG grupėje“, besivadinusioje koncernu „MG Baltic“.

63 m. teisininkas pastaruoju metu sunkiai sirgo.

„Man teko su juo dirbti kokių penkiolika metų, daug padaryta jam vadovaujant – V. Januškevičiaus gaujos byla ir kitos, Tauro banko byla. Viena didžiausių jo savybių buvo – atvirumas, bent jau man asmeniškai taip atrodė. Dėl darbinių reikalų nebuvo pas jį jokių emocijų, nieko neigiamo“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, Prokurorų profesinės sąjungos pirmininkas Julius Rėksnys.

„Sakydavo, kad viskas puikiai, jis sirgo, bet visada tikėjo gyvenimu. Uždegdavo savo optimizmu ir kitus. Sakydavo mums, kad „viskas bus gerai, pirmyn, darykit, žalia šviesa“, – pridūrė jis.

Sakydavo, kad viskas puikiai, jis sirgo, bet visada tikėjo gyvenimu.

Tarnybą prokuratūroje R. Jancevičius pradėjo 1982 m. tik baigęs studijas Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Nuo 1983 m. jis dirbo prokuratūros tardytoju, o 1985 m. buvo paskirtas Kupiškio vyriausiuoju prokuroru.

Nuo 1991 m. R. Jancevičius vadovavo Ukmergės rajono prokuratūrai. 1995 m. jis tapo Vilniaus miesto vyriausiuoju prokuroru, nuo 1997 m. vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūrai.

R. Jancevičius yra vienas pirmųjų prokurorų, 1990 m. kovo mėnesį prisiekęs ištikimai tarnauti atkurtos Lietuvos nepriklausomai prokuratūrai.

Ilgamečiam prokurorui, vyriausiajam justicijos patarėjui už nepriekaištingą tarnybą ne kartą buvo pareikštos generalinio prokuroro padėkos, skirtos vardinės dovanos. 2005 m. R. Jancevičius apdovanotas Prokuroro garbės ženklo „Už nuopelnus“ II laipsnio medaliu.

Pirmasis apie R. Jancevičiaus mirtį pranešė naujienų portalas lrytas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smagu kaip šuva

Smagu kaip šuva portretas
Nustimpa.Šokti norisi

skirta "O čia ne tas"

skirta "O čia ne tas" portretas
glušpetri, PROKURORAS RAMUTIS JANCEVIČIUS vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūrai, o Garliavos įvykiai buvo Kaune. Gal žemėlapį pastudijuok?

tai

tai portretas
kiek teko girdet, ir jo paties klausytis tai protingas buvo zmogus. Bet ka jis vienas gali padaryti pries sistema.O ir aukstu apdovanojimu negavo, nes neitiko sistemai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių