Slėptuve kontrabandiniams rūkalams tapo stalviršiai

Baltarusiškos kontrabandinės cigaretės į  Lietuvą atkeliavo paslėptos baldų krovinyje – stalviršiuose įrengtose slėptuvėse.

Kaip skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), kol kas išardyta tik nedidelė dalis praeitą savaitę sulaikytame baldų krovinyje aptiktų slėptuvių. Jose pareigūnai rado apie 60 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 224 tūkst. eurų.

Kadangi jau išardytose slėptuvėse kiekvienoje rasta po 7–8 dėžes rūkalų (3–4 tūkst. pakelių) cigarečių, iš viso sulaikytame baldų krovinyje gali būti gerokai daugiau kontrabandos.

Pareigūnų preliminariais vertinimais, ten gali būti paslėpta apie pusė milijono pakelių cigarečių, o kontrabandos vertė atitinkamai siekti maždaug 2 mln. eurų.

Vilkiką „Volvo“ su baldais Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė praeitą trečiadienį.

Apie 14 val. iš Baltarusijos į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo gabenantis baldų krovinį – 180 komplektų stelažų ir stalviršių vienai Vilniaus įmonei.

Tačiau patyrę Lietuvos muitinės pareigūnai nusprendė krovinį detaliai patikrinti – panaudojus rentgeno kontrolės sistemą buvo nustatyta, jog vežamuose stalviršiuose gali būti slepiama kontrabanda.

Toliau tikrinimas vyko fizinėmis priemonėmis – ardant stalviršius panaudoti ir plaktukai.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, MKT Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pažeidėjui gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų bei vilkiko konfiskavimas.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsrūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nesuprantu kokia nauda man iš tu sulaikymu juk už sunaikinima man ir kitiem gyventojam reikia mokėt juk nieko darmai nėra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių