Šokiruojančiu įrašu apie nukentėjusią merginą išgarsėjęs pareigūnas: labai atsiprašau

  • Teksto dydis:

Po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija apie vasario 15-osios naktį Vilniaus naktiniame klube sumuštą ir galimai išžagintą aštuoniolikmetę, socialiniame tinkle „Instagram“  jaunas pareigūnas Livijus S. pašaipiai atsiliepė apie nukentėjusią merginą. Žiniasklaida paviešino jo parašytus žodžius, žmonės pasipiktino tokiu elgesiu. Tada Livijus S. nusprendė viešai atsiprašyti.


 

„Kaip pareigūnas jaučiu atsakomybę ir tikrai netoleruoju prievartos bet kokiu pavidalu. Nesiekiau ir jokiu būdu nenorėjau iššaukti tokio visuomenės supriešinimo. Taip tai buvo parašymas ne vietoje ir ne laiku“, - savo socialinio tinklo paskyroje rašo Livijus S.

Vyras teigia, kad šiuo metu jo galvoje sukasi labai daug emocijų ir minčių.

„Labiausiai dabar norisi atitaisyti žalą dėl savo neapgalvotų žodžių, įskaudinusių žmones, kurie to nenusipelnė. Labiausiai apgailestauju ir nuoširdžiai atsiprašau  ir taip jau kenčiančios merginos. Atsiprašau ir savo kolegų, kurie nenusipelnė būti pliekiami dėl mano kaltės. Tai man bus didelė gyvenimo pamoka, priimu ją“, - rašo jaunas policijos pareigūnas.

Primename, kad jis „Instagram“ tinkle buvo pasidalijęs nuotrauką, kurioje matyti viename iš šalies portalų skelbta žinia apie iš penktadienio į šeštadienį sostinės naktiniame klube sumuštos ir, kaip manoma, išžagintos merginos atvejį.

Užfiksuotame vaizde buvo matyti, kaip galima spėti, paties pareigūno pridėtas prierašas: „Mažiau lakt reikia ir raitytis, ir nieko nebus“. Tokia pareigūno reakcija pradėta masiškai dalytis virtualioje erdvėje, daugybė žmonių ja pasipiktino.

Lietuvos policijos departamento atstovai informavo, kad  apie pareigūno išsakytą nuomonę perdavė vadovams. Viešai išreikšta pareigūno nuomonė vertinama neigiamai.

Pasak policijos departamento, nors socialinių tinklų paskyra yra asmeninė, pareigūnai turėtų suprasti, kad tai –  vieša erdvė ir joje derėtų atitinkamai elgtis.

Ši istorija prasidėjo, kai vasario 15 dieną, 02.12 val. pareigūnams buvo pranešta, kad viename iš Vilniaus naktinių klubų nepažįstamas vaikinas panaudodamas fizinį smurtą galimai lytiškai santykiavo su 18 metų mergina prieš jos valią. Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Pareigunas grynas siukle

Vile

Vile portretas
"Labai atsiprasau"? Is jo iraso matosi jo poziuris bendrai,o tas atsiprasymas, kai uzsidege pacio uzpakalis ir yra nieko nevertas. Toks pareigunas,kuris pateisina zagintojus, negali dirbti policijoje. Vienareiksmiskai.

Anonimas

Anonimas portretas
paziurekyt ka musu kabutese zvaigzdes per sou demonstruoja savo tarpukuojus isskustus kokie sokiai ju tai ka noreti tai eilines mergeles tai demonstruoja klubuose teisingai pasake pareigunas
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių