Teismas atvertė paauglės prievartavimu ir nužudymu kaltinamo nepilnamečio bylą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atvertė penkiolikmetės seksualiniu prievartavimu ir nužudymu kaltinamo nepilnamečio bylą.

Pirmajame teismo posėdyje apklausta viena liudytoja ir perskaitytas kaltinamasis aktas, byla nagrinėjama neviešai.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Lina Nemeikaitė, kitame posėdyje planuojama apklausti dar vieną liudytoją ir turėtų būti pradėtos sakyti baigiamosios kalbos.

Ikiteisminis tyrimas šio byloje buvo pradėtas šių metų kovo 14 dieną, sulaukus pranešimo, kad po pietų iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo 2005 metais gimusi nepilnametė.

Kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos tuomet buvo perkvalifikuotas į nužudymą ir tos pačios dienos vakarą kriminalistai nustatė ir sulaikė labai sunkiu nusikaltimu įtariamą 2003 metais gimusį jaunuolį.

Šiuo metu jau septyniolikos sulaukusio vaikino namuose tuomet buvo atliktos kratos ir rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė anksčiau BNS yra sakiusi, kad vaikinas nužudytą paauglę pažinojo apie pusę metų ir apklausų pas ikiteisminio tyrimo teisėją metu prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Kitas posėdis byloje numatytas spalio 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
čia tai geras pasiūlymas.Tokius žiaurius žmogžudžius paversti ORGANŲ DONORAIS.Taip jie galėtu atlyginti žmonių netektį,duodami šansą gyventi nelaimingiems,doriems žmonėms.Ir nereikėtu juoktis teismo salėje iš aukos artimųjų.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai reikalingi donorai,gal tiktų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių