Teismas: už alkoholio „paštomatų“ veiklą skirta bauda – teisėta

Bendrovė „Artimiausias“ už vadinamųjų alkoholio „paštomatų“ veiklą privalo sumokėti 7,5 tūkst. eurų baudą. Bauda įmonei skirta už tai, kad ji prekiavo alkoholiu be licencijos bei neteisėtai jį reklamavo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį pranešė atmetęs „Artimiausio“ skundą dėl kovo 26 dieną skirtos Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento baudos.

„Artimiausias“ teismui nurodė, kad bendrovei priklauso saugyklos – vadinamieji alkoholio „paštomatai“ – kuriose jos klientai laiko savo turtą, arba jį pasiima iš saugyklų, paskolina, dėl to šios saugyklos negali būti laikomos prekybos automatais.

Pasak įmonės, ji pati gėrimų neperka, negamina, jų neparduoda, todėl neprivalo turėti licencijos.

Tačiau teismas tvirtino, kad tai, jog programėle valdydama prekybos automatus, įmonė rezervuoja  gėrimus ir juos „skolina“, tik patvirtina, kad prekes valdo būtent pati bendrovė, o ne fiziniai asmenys. Be to, programėlėje rodomas alkoholio kiekis automatuose, o ne jų užimtumas ar laisvos saugojimo vietos.

Teismas taip pat pripažino, kad bendrovė reklamavo alkoholinius gėrimus savo programėlėje ir interneto svetainėje, todėl departamentas pagrįstai skyrė baudą už neteisėtą alkoholio reklamą.

„Artimiausias“ sprendimą dar gali skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vyriausybė sausio pabaigoje sugriežtino alkoholio „paštomatų“ veiklą, neleisdama iš jų gėrimų atsiimti prekybos draudimo metu.

Nuo 2019-ųjų rugsėjo Vilniuje veikia penkios alkoholio saugyklos.

Nuo 2018-ųjų Lietuvoje alkoholį gali įsigyti asmenys, sulaukę 20 metų. Leidžiamas prekybos laikas – nuo 10 val. iki 20 val. vakaro, sekmadieniais – nuo 10 val. iki 15 valandos. Be to, šalyje nuo 2018-ųjų visiškai draudžiama bet kokia alkoholio reklama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisve

Laisve portretas
Nei jie gilinasi nei jie bando aiškintis. Apart padėjus verslui veikti pagal įstatymą, aklai vykdo įsakymą susidoroti ir inovacinis Lietuvos startuolis bus sunaikintas. Gėda!

kretinų šalyje

kretinų šalyje  portretas
Veltui teismas skūrą pagal mėšlinukus išsivertė. Jau greitai jų neliks valdžioje ir jų kvailų įstatymų tad nevertėjo valdžiai šiknos laižyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių