Peržengtos ribos: draustinį ir upę vyras niokojo vikšrine amfibija

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento inspektoriai nustatė asmenį, gamtiniame ir kompleksiniame draustinyje važinėjusį vikšrine amfibija, jam gresia bauda.

Kaip trečiadienį pranešė departamentas, aplinkosaugininkai išaiškino, kad asmuo važinėjo vikšrine amfibija Vilnios upės apsaugos juostoje ir zonoje, per laukinę žolinę augaliją ir plaukiojo Vilnios upe saugomoje teritorijoje Vilnios hidrografiniame draustinyje.

Transporto priemonės vairuotojui surašyti trys administracinių nusižengimų protokolai. Už vandens apsaugos reikalavimų pažeidimą gresia bauda nuo 450 iki 850 eurų, tokia pat bauda numatyta už aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose pažeidimą.

Jam taip pat gresia bauda už specialiajai teritorijai taikomų taisyklių pažeidimus, ji siekia nuo 150 iki 400 eurų, o už laukinės žolinės augalijos sunaikinimą bus apskaičiuota aplinkai padaryta žala.

Aplinkosaugininkai informavo policiją dėl transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimų ir dėl galimai neturimo vairuotojo pažymėjimo minėtai transporto priemonei.

Aplinkosaugininkai dėkoja apie pažeidimus informavusiems ir juos užfiksavusiems gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių