Vilniuje troleibusas susidūrė su paspirtuku

  • Teksto dydis:

Vilniaus Žvėryno mikrorajone susidūrė troleibusas ir paspirtuku važiavusi moteris.

Kaip praneša LNK, nelaimė įvyko Kęstučio ir Latvių gatvių sankryžoje. „Pasukau į sankryžą ir pastebėjau, kad paspirtukas trenkėsi į bordiūrą. Staigiai pasukau, kad neužkabinčiau“, – pasakojo troleibuso vairuotojas.

Vykstant nuo T. Narbuto gatvės pusės, palei dešinį Kęstučio gatvės kelkraštį yra nubrėžta dviratininkams skirta eismo juosta. Ja gali važiuoti ir paspirtukininkai. Už sankryžos su Latvių gatve – dviračių juostos palei dešinę pusę nebėra. Susidūrimas įvyko toje vietoje, kur dviartininkų juostos nėra.

Moteris su paspirtuku, regis, bandė užvažiuoti ant kelkraščio, bet trenkėsi į bordiūrą ir sustojo. Laimė, medikų neprireikė – susidūrimas buvo nežymus, paspirtuku vykusi moteris nenukentėjo. Paspirtukas taip pat neapgadintas, ant ant troleibuso avarijos žymių irgi nematyti.

Kas kaltas dėl nelaimės, spręs pareigūnai. Kaip praneša LNK, eismo įvykių su paspirtukininkais padaugėja atšilus orams. Policija primena, kad elektrinis paspirtukas yra prilyginamas dviračiui, jei jo maksimalus greitis yra ne didesnis nei 25 km/val, o galia iki vieno kilovato. Dviračiu ar tokiu paspirtuku draudžiama kirsti važiuojamąją kelio dalį važiuojant pėsčiųjų perėja. 

Prieš perėją reikia nulipti nuo dviračio ar paspirtuko ir jį vestis per pėsčiųjų perėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to anekdotas

to anekdotas portretas
na taip,juk dviraciams leistinas greitis dviraciu takais iki 25km/h ir epaspirtukams taspats galioja,bet yra epaspirtuku varanciu 35-70km/h

Anonimas

Anonimas portretas
senai laikas tuos epaspirtukus priskirt prie AM kategorijos!

Pensininkas

Pensininkas portretas
Per tuos paspirtukas ir dviračius bijau į gatvę išeit ne visur yra jiems skirti takai o kaip laksto baisu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių