Pereiti į pagrindinį turinį

V. Uspaskicho „palaikymo komanda“ originalumu nepasižymėjo

2013-06-10 19:12
V. Uspaskicho „palaikymo komanda“ originalumu nepasižymėjo
V. Uspaskicho „palaikymo komanda“ originalumu nepasižymėjo / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Šiandien Vilniaus apygardos teisme Darbo partijos bylai einant į pabaigą skambėjo ginamosios kalbos. Palaikyti Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio bei Vitalijos Vonžutaitės, Lukiškių aikštėje susirinko apie pusę tūkstančio piketuotojų.

Prieš pat taikaus protesto pradžią susirinkusiuosius „apšildė“ per garsiakalbius leidžiama muzika. Skambėjo ir partijos vado kartu su Irma Jurgelevičiūte įrašyti kūriniai, kurių tekstais buvo raginama susiburti, kovoti bei nepasiduoti. Partijos remėjai originalumu nepasižymėjo ir į protestą atsinešė jau matytus plakatus, transparantus, kurie buvo užsilikę dar nuo vasario 27 dieną vykusios Viktoro Uspaskicho ir Darbo partijos palaikymo akcijos. Piketuotojai reikalavo grąžinti tiesą, nepasiduoti teisiniam nihilizmui bei dvigubiems standartams.

Tradiciškai taip pat netrūko kritikos strėlių ir teisėsaugos atstovams, - „Norime pasitikėti teismais“, „Šalin kišeninę teisėsaugą“ - skelbė plakatų tekstai.

Prieš pat posėdžio pertrauką kelių šimtų žmonių minia turėjo galimybę susipažinti su partijos lyderio Viktoro Uspaskicho ginamąja kalba - jos įrašas buvo paleistas per garsiakalbius.

Palaikyti politinių bičiulių susirinko nemažai Darbo partijos atstovų Seime. Paskelbus teismo posėdžio pertrauką aikštėje pasirodė ir pats Darbo partijos (leiboristų) vadas tarp susirinkusių sukeldamas tikrą sumaištį. Skambant dainai „Palaimink, Dieve, mus, Lietuvos vaikus“ Viktoras Uspaskichas spaudė rankas susirinkusiems palaikytojams, sveikinosi su sujaudintomis gerbėjomis.

„Niekada nepripažinsiu man metamų kaltinimų, kaip nepripažįstu to, kad saulė kyla ar leidžiasi - ji šviečia!“- ugningai kalbą pradėjo partijos lyderis.

„Jūs visi šioje byloje esate kaltinamieji, visi jūs prokurorų apšaukti tėvynės išdavikais. Pažiūrėkite kokius nusikaltimus jie jums inkriminuoja, ar nusikaltimas, blyn, yra skaityti nemokamą spaudą, ar blyn klausytis nemokamų koncertų?“,- retoriškai susirinkusių teiravosi kaltinamasis.

„Jūs visi mane išrinkote ne kibirus nešioti ar dulkes šluostyti, ir ne buhalterijos tvarkyti, o atstovauti partijai, ką aš ir darau. Prokuroras šnekėjo dvi dienas bet taip taip ir nesugebėjo parodyti nė vieno dokumento, kuris galėtų patvirtinti, kad gavau bent centą asmeninės naudos iš visų man inkriminuojamų machinacijų“.

Ugningoje kalboje V. Uspaskichas piktinosi valstybės politika, „Mažeikių naftos“ privatizavimu, bei visomis kitomis negerovėmis, kurių taip ir nesiėmė tirti prokurorai.

Galutinis nuosprendis darbo partijos byloje turėtų būti paskelbtas liepos 12 dieną.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų