Pereiti į pagrindinį turinį

Carla Bruni pagimdė mergaitę (papildyta)

2011-10-20 12:00
Carla Bruni pagimdė mergaitę (papildyta)
Carla Bruni pagimdė mergaitę (papildyta) / Scanpix nuotr.

Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy žmona, buvusi supermanekenė Carla Bruni-Sarkozy  trečiadienį vakare pagimdė dukrelę, žurnalistams patvirtino šaltinis iš pirmosios ponios aplinkos.

Tai pirmasis kūdikis, gimęs pareigas einančio prezidento šeimoje per visą dabartinę Prancūzijos istoriją.

„Kol kas mažosios mergytės vardo nežinome“, - žurnalistams patvirtino šaltinis iš pirmosios ponios aplinkos.

Tuo tarpu prie klinikos „La Muette“ Paryžiuje susirinko žiniasklaidos atstovai iš viso pasaulio, o pats N.Sarkozy grįžo iš derybų dėl euro zonos ateities Frankfurte.

N.Sarkozy į kliniką atvyko prieš pat 23 val. vietos laiku, kiek daugiau nei trys valandos po mažylės gimimo, matė prie klinikos budintys žurnalistai.

„Tai įvyko tarp 19 ir 19 val. 30 minučių. Viskas ėjosi gerai“, - sakė kitas šaltinis. Klinikos darbuotojams buvo priminta apie griežto medicininio konfidencialumo pareigą, o N.Sarkozy biuras nieko neskelbė.

Naujagimė yra pirmasis bendras poros vaikas po 2008 metais įvykusių vestuvių. C.Bruni dar turi 10 metų sūnų iš ankstesnės partnerystės, o trečiąkart vedęs N.Sarkozy - tris sūnus nuo 14 iki 26 metų amžiaus.

Iš anksto įrašytame interviu, kurį Prancūzijos valstybinė televizija turi parodyti ketvirtadienį, C.Bruni-Sarkozy sakė, kad vaiko lyties nežinojo: "Suorganizavome, kad tai būtų didelis siurprizas. Aišku, malonus siurprizas".

„Žinoma, tai laimingas įvykis“, - radijui BFM sakė jaunesnioji vyriausybės ministrė ir prezidento draugė Nadine Morano (Nadin Morano), aiškiai reaguodama į naujienų pranešimus. N.Sarkozy buvo „labai dėmesingas Carlai“, kai antradienį skrisdamas su ministre į Nicą kalbėjo su žmona telefonu, sakė N.Morano.

N.Sarkozy anksčiau trečiadienį pusvalandžiui aplankė 43 metų žmoną klinikoje, bet prieš gimdymą buvo priverstas išskristi į Vokietiją dalyvauti derybose dėl euro zonos paskolų krizės. Žurnalistai vėlyvą popietę matė N.Sarkozy einantį į kliniką ir, maždaug po 30 minučių, - išeinantį iš jos. Tada prezidentas išvyko į susitikimą Frankfurte, kuris vyksta prieš Europos lyderių susitikimą šį savaitgalį.

Iš Frankfurto jis išvyko prieš pat tai, kai buvo paskelbta apie dukters gimimą, po derybų su kanclere Angela Merkel, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) direktore Christine Lagarde (Kristin Lagard) ir dabartiniu bei būsimuoju Europos centrinio banko vadovais Jeanu-Claude'u Trichet (Žanu Klodu Trišė) ir Mario Draghi (Marijumi Dragiu).

Ketvirtadienio rytui buvo numatytas prezidento apsilankymas Normandijoje, ir kol kas neaišku, ar jis jį atšaukė.

Eliziejaus rūmai yra nurodę, kad nedarys jokio oficialaus pranešimo dėl to, ką laiko privačiu šeimos reikalu, tačiau apie prezidento dukters gimimą praneša visa Prancūzijos žiniasklaida.

Nepopuliarus 56 metų centro dešiniųjų lyderis smarkiai atsilieka nuo neseniai iškelto socialistų kandidato į prezidentus Francois Hollande'o (Fransua Holando) ir turės iš visų jėgų kovoti dėl perrinkimo kitų metų balandį įvyksiančiame pirmajame rinkimų rate, rodo apklausos.

Tačiau nepaisydami retos širdingų antraščių bangos Eliziejaus rūmai kol kas laikosi sprendimo neviešinti pirmosios ponios nėštumo ir dukrelės gimimo, nes baiminasi, kad Prancūzijos rinkėjai nepalankiai sureaguos į privataus gyvenimo eksploatavimą.
Bet kuriuo atveju, politologai sako, kad bet koks “sujudimas dėl kūdikio” apklausose atsispindės trumpai, be to, kilo pernelyg vėlai, kad pats savaime išgelbėtų N.Sarkozy nuo vienos kadencijos negarbės.

Turbūt dėl to jis nusprendė praleisti galimybę pamatyti savo pirmosios dukters gimimą ir išvyko į Frankfurtą kovoti už tai, kas gali būti didesnis politinis prizas, - Europos finansų sistemos išgelbėjimą.

Prieš gimdymą C.Bruni-Sarkozy tvirtino, kad planuodami šeimos pagausėjimą jiedu su vyru neturėjo politinių sumetimų ir negalvojo apie vaiko gimimo laiką, kuris sutapo su finansų krizės įkarščiu.

Pirmoji ponia teigė, kad bet kokio kūdikio gimimas yra „laiminga akimirka ir taip buvo nuo neatmenamų laikų“.

„Mes išgyvename krizės metą, bet jei žmonių reprodukciją lemtų galvojimas apie tai, ar tavo gyvenimas bus tobulas,, mes čia nebūtume ir apie tai nekalbėtume - nei jūs, nei aš, - sakė Italijoje gimusi gražuolė. - Dar daugiau, aš manau, kad išlikimo instinktas taip pat reiškiasi troškimu turėti vaiką“.

„Žinoma, rūpinsiuosi kūdikiu, bet nemanau, kad tai turėtų trukdyti man dirbti“, - sakė ji ir pabrėžė, kad sulaukia daug pagalbos ir jos gyvenimas nėra sunkus.
„Dėl pareigų, susijusių su mano vyro darbu, (kurių) nėra tiek jau daug, - atlieku jas mielai“, - pridūrė ji.

C.Bruni-Sarkozy tiesiai neatsakė į klausimą dėl to, ar N.Sarkozy dalyvaus kitų metų prezidento rinkimų kampanijoje, kuri, kaip spėja žurnalistai, gali būti nuožmi. „Aš kampanijoje nedalyvauju!“ – trumpai atšovė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų