Ugniagesiai nepabūgo sušlapti: gelbėjo šunį ir ieškojo skenduolio

Ugniagesių gelbėtojų darbų kasdienybė yra tokia įvairi ir nenuspėjama, kad Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai turi būti kasdien pasiruošę pačioms keisčiausioms situacijoms. Ugniagesiai Žemaitijos gyvenvietėse gelbėjo skęstantį šunį ir tvenkinyje ieškojo žvejo prietaisu užfiksuoto skenduolio.

Abu įvykiai antradienio rytą vyko tuo pačiu metu, gelbėtojams apie juos pranešta 9.29 val.

Darbėnuose žmonės pamatė į Darbos upę įkritusį šunį. Gyvūnas įsipainiojo vijokliuose ir niekaip negalėjo išplaukti į krantą. Tai pamatę žmonės patys pabūgo lipti į sraunią upę ir iškvietė gelbėtojus.

Ugniagesiai panaudojo virves ir kitokius įnagius. Galiausiai gyvūną jiems pavyko išpainioti iš vijoklių ir sveiką ištempti į krantą.

Keturkoju toliau rūpintis ėmėsi gyvūnų prieglaudos "Nuaras" darbuotojai. Matyt, šio šuns šeimininko prie upės nebuvo, niekas iš smalsuolių nežinojo, kieno jis yra.

Dar keistesnė istorija nutiko netoli Mažeikių, Ruzgų kaime. Juodeikių tvenkinyje žvejojęs vyras naudojosi echolotu. Žvalgydamas dugną ekrane jis pamatė neįtikėtiną vaizdą – nuskendusio žmogaus siluetą.

Vyras suskubo kviesti gelbėtojus.

Naro kostiumais vilkėję ugniagesiai panėrė nurodytoje vietoje, o išnirę nuramino – dugne jie rado seniai nuskendusią valtį ir medžių kelmus, kurie prietaiso ekrane galėjo priminti žmogaus kūną.

Jokio skenduolio narai neaptiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių