Prancūziškas skrebutis – tikra pusryčių klasika, visame pasaulyje turinti dešimtis skirtingų pavadinimų: ispaniška „torrija“, portugališkas „rabadanas“, kiaušinių duona ir daugybė kitų.
Antrąjį spalio penktadienį daugelyje šalių švenčiama Pasaulinė kiaušinių diena. Tai yra puiki galimybė „supermaistu“ įvardijamus kiaušinius įtraukti ne tik į pusryčių, bet ir pietų ar vakarienės meniu.
Skrebutis su avokadu (angl. avocado toast) daugelio maisto tendencijų sekėjų yra įvardijamas kaip bene populiariausias pastarųjų metų stilingo jaunimo užkandis. Jį galima surasti visose madingiausiose kavinėse, o kiekvienas save gerbiantis „influenceris“ turi turėti bent vieną nuotrauką savo socialinių tinklų profilyje su šiuo populiariuoju skanėstu. Tačiau kaip ši žalioji mada atrodo Lietuvos maisto padangėje? Įdomiausiais skrebučių su avokadu receptais dalijasi maisto entuziastės: tinklaraštininkės Julija Steponavičiūtė ir Simona Burbaitė bei desertų kūrėja Liucina Rimgailė.