Bures puoš universiteto simbolika


2008-12-11
Eglė Kasperavičiūtė
Bures puoš universiteto simbolika

Klaipėdos universiteto burlaivis "Brabander" šiandien išplaukia atsiimti naujų burių, ant kurių puikuosis mokslo įstaigos herbas.

Burlaivio kapitonas Valdemaras Vizbaras tvirtino, jog naujos burės laivui buvo būtinos. Prieš dvejus metus universiteto įsigytas laivas plaukiojo su trisdešimties metų senumo burėmis. "Jos jau pradeda plyšti. Bandėme taisyti, bet burės visiškai išdegintos saulės", – teigė kapitonas.

Burlaivis turi keturiolika burių, bet dėl pinigų trūkumo keičiamos bus tik penkios. Ant pagrindinės burės puikuosis Klaipėdos universiteto herbas ir laivo registracijos numeris – LTU1515.

Naujos burės, kurias klaipėdiečiams pasiuvo Lenkijos Gdansko burių siuvykloje, turėtų laikyti ne mažiau nei dešimt metų.

Anot "Brabander" kapitono, tai buvo pigiausias variantas. Penkios burės ir dar keletas laivo detalių kainavo 60 tūkstančių litų.

"Įsigijome tokį laivą, tai jį reikia ir prižiūrėti", – teigė V.Vizbaras.

Praėjęs sezonas, pasak kapitono, buvo sėkmingas.

"Turėjome devynis mokomuosius reisus, kelias mokslines išvykas tirti jūros dugną. Buriavimo per šią vasarą mūsų laive pramoko apie du šimtus žmonių", – tvirtino V.Vizbaras.