“Rosslitstroj” atsisako verslo Kaliningrade


2007-09-03
“Rosslitstroj” atsisako verslo Kaliningrade

Iš Kaliningrado traukiasi “Rosslitstroj” bendrovė, kurios direktorius Stanislovas Jucius dingo be žinios, o jį pakeitęs Aleksandras Semkinas nužudytas.

Dar pieš tris savaites statybose virė darbas, dabar kranai nejuda. “Rosslitstroj” akcininkai - Lietuvos ir Rusijos verslininkai nusprendė pasitraukti iš statybų verslo Kaliningrade.

LTV “Panoramos” žiniomis, deramasi su viena Maskvos bendrove dėl akcijų pardavimo.

Neoficialiomis žiniomis, Rusijos teisėsaugininkai sulaikė asmenį, įtariamą Aleksandro Semkino, kuris buvo vienas iš lietuviško kapitalo bendrovės “Rosslitstroj” vadovų, nužudymu Kaliningrade.

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Viktoras Baublys penktadienį Eltai sakė girdėjęs tokią informaciją iš neoficialių šaltinių, bet prokurorų patvirtinimo iki šiol negauta.

Pasak žiniasklaidos, konfliktas galėjo kilti dėl teritorijos, kurioje statomas bendrovės daugiabutis. V. Baublys galimų nusikaltimo motyvų nekomentavo, teigdamas, kad “tai būtų tik spėlionės”.

A.Semkinas buvo nužudytas prieš tris savaites savo namo laiptinėje. Prokurorų teigimu, jis mirė nuo durtinių žaizdų.

A. Semkinas buvo artimas pavasarį Kaliningrade dingusio Lietuvos verslininko S. Juciaus bendražygis. “Rosslitstroj” generalinis direktorius S. Jucius dingo balandžio 18 dieną ir iki šiol yra nesurastas.

Kaliningrado srities prokuratūra yra iškėlusi baudžiamąją bylą dėl galimo Lietuvos verslininko nužudymo.

V. Baublys penktadienį teigė, kad Lietuvos diplomatai Kaliningrade palaiko tiesioginius kontaktus su visais pareigūnais, kontroliuojančiais tyrimų eigą.

Rusijos pareigūnų vengimo bendradarbiauti nebejaučia ir Lietuvos teisėsaugininkai.

Artimiausiu metu Lietuvos policijos atstovai turėtų patys apsilankyti Kaliningrade.

ELTA inf.