Alėją apšvies ypatingi šviestuvai


2007-09-15
Giedrė Balčiūtė
Alėją apšvies ypatingi šviestuvai

Alėją apšvies ypatingi šviestuvai

M.Mažvydo alėja vis gražėja, o ją puošiančios bendrovės džiaugiasi, kad darbai vyksta sklandžiai.

Įjungs kitą savaitę

Šiuo metu labiausiai praeivių dėmesį traukia naujieji modernių formų šviestuvai.

Bendrovės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius sakė, kad tokie šviestuvai, turintys reflektorius, kol kas vieninteliai visoje Klaipėdoje ir net pajūryje.

Iš nerūdijančio plieno pagaminti šviestuvai ypatingi tuo, kad šviesa bus nukreipta iš apačios į viršų, o viršūnėse esantys balti reflektoriai ją išskaidys ir nukreips žemyn.

Kol kas naujieji šviestuvai nešvietė, bet juos montavę bendrovės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai nekantrauja atsivežti generatorių ir kuo greičiau juos išbandyti.

Tikėtina, kad pabandymui šviestuvai pirmąsyk bus įžiebti jau kitą savaitę, o kada švies nuolat, priklausys nuo rekonstrukcijos eigos.

Iš viso M.Mažvydo alėją apšvies 26 tokie šviestuvai, kurių vienas kainuoja apie 23 tūkstančius litų.

Dar apie dešimt dekoratyvių šviestuvų, apšviesiančių augalus, bus įleista į žemę.

Žalumos nestigs

Vis labiau ryškėja ir M.Mažvydo alėjos takas.

Dalis alėjos – nuo Skulptūrų parko iki kavinės „Kytė“ (buvusių „Dviejų gaidelių“) - jau išklota pilkomis, geltonomis ir raudonomis klinkerio ir betono trinkelėmis. Jos sudaro apskritimų ir rombų raštus.

Dabar, pasak alėjos rekonstrukciją vykdančios bendrovės „Klaipėdos keliai“ gamybos direktoriaus Algirdo Paulausko, laukiama, kol iš Kinijos bus atvežtas granitas.

Granitinėmis plokštėmis bus išklotos alėjos sankirtos su kitomis gatvėmis.

Taip pat ilgainiui M.Mažvydo alėjoje atsiras suoliukai ir įvairiais augalais užsodintos kvadratinės salelės šonuose, pakeisiančios buvusias masyvias klombas.

A.Paulauskas patikino, kad M.Mažvydo alėjoje augalų netrūks. Čia liks augti sveiki alėjos medžiai.

Šiemet nesutvarkys

Nors M.Mažvydo alėja rekonstruojama sparčiai, šiemet ji nebus sutvarkyta. Tam skirta per mažai pinigų.

Visam M.Mažvydo alėjos ruožui – nuo Skulptūrų parko iki sankryžos su Manto gatve - reikia 5,4 milijono litų. Šiemet savivaldybė tam skyrė tik 2,5 milijono litų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė sakė, kad M.Mažvydo alėjos rekonstrukciją numatyta baigti iki kitų metų gegužės.

Likusią alėjos dalį suremontuos ties savivaldybės Metrikacijos skyriumi statomo gyvenamųjų ir komercinių pastatų komplekso „Manto namai“ statytojai.