Paskelbti šlagerių karalius ir karalienė


2005-07-26
Žydrūnė JANKAUSKIENĖ
Paskelbti šlagerių karalius ir karalienė

Paskelbti šlagerių karalius ir karalienė

Šeštadienį Palangoje vykusio penktojo tarptautinio pramoginės muzikos festivalio baigiamajame koncerte buvo išrinkti šių metų šlagerių karalius bei karalienė. Jais tarptautinės komisijos nariai išrinko Žilviną Žvagulį ir Vitaliją Katunskytę. Šlagerių princo vardas atiteko Robertui Kupstui, princesės - Rūtai Ščiogolevaitei.

Be titulus pelnusiųjų, koncerte dėl jų varžėsi taip pat žinomi estrados artistai Deivis, Džordana, Irena Starošaitė, Alanas Chošnau, Rolandas Janavičius, Rolandas Petrikis, Andželika, Monika.

Antroje koncerto dalyje žiūrovai galėjo pasiklausyti jau pripažintų šlagerių karalių ir karalienių: Birutės Petrikytės, Stepono Januškos, Ryčio Cicino, Giulijos, Simono Donskovo, Birutės Dambrauskaitės. Scenoje taip pat pasirodė praėjusių metų šlagerių princas Imantas ir princesė Aistė Skruzdytė. Svečio teisėmis festivalio uždaryme dalyvavo tarptautinio San Remo festivalio žvaigždė Leandro Barsotis ir Inga Valinskienė.

Baigiamąjį festivalio koncertą pagyvino naujojo karaliaus Ž.Žvagulio ekspromtu atlikta daina. Dar didesnę publikos nuostabą sukėlė kažkur dingusios naujai paskelbtos metų šlagerių karalienė ir princesė.

Į apdovanojimo ceremoniją pavėlavusi naujoji princesė R.Ščiogolevaitė aiškinosi tokio titulo nesitikėjusi ir būdama užkulisiuose negirdėjusi kvietimo išeiti į sceną.

Naujai išrinkta šlagerių karalienė V.Katunskytė, vos spėjusi į apdovanojimų ceremonijos pabaigą, buvo atviresnė: „Tikrai nesitikėjau būti išrinkta karaliene. Todėl atlikusi dainą išvykau į savo darbelį - „Jūros užeigą“, kur dainuoju kiekvieną vakarą. Ten ir sužinojau, jog tapau karaliene. Taip skubėjau atsiimti savo prizo, kad net koją išsinarinau“, - atsiprašinėdama už tokį savo elgesį publikai ir komisijai dėkojo dainininkė.

Prizus ir garbės ordinus šiųmetiniams nugalėtojams įteikė praėjusių metų laureatai.