Transporto laivynas beveik parduotas


2003-05-16
Jelena Listopad
Transporto laivynas beveik parduotas

Privatizavimas

Transporto laivynas beveik parduotas

Vakar Valstybės turto fondas pasirašė AB Klaipėdos transporto laivyno kontrolinio akcijų paketo pirkimo ir pardavimo sutartį. Kaip pirkėjas ją pasirašė bendrovės “Limarko” laivininkystės kompanijos generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris bei “Limarko” generalinis direktorius Igoris Uba.

Tačiau privatizavimo sandoris tuo dar nesibaigė. Per penkias darbo dienas, iki gegužės 21-osios, pirkėjas privalo už 80,89 proc. Klaipėdos transporto laivyno akcijų sumokėti 48,668 mln. Lt. Mokėjimo dieną bus pasirašytas akcijų priėmimo ir perdavimo aktas, o maždaug po dviejų dienų naujasis šeimininkas privalo paskelbti oficialųjį siūlymą kitiems akcininkams supirkti jų akcijas už tą pačią kainą, kaip ir valstybės, - 0,46 Lt.

“Esame pasirengę tiksliai laiku įvykdyti visus sutarties bei įstatymo numatytus įsipareigojimus Valstybės turto fondui ir smulkiesiems akcininkams. Paskelbus oficialųjį siūlymą, Klaipėdos transporto laivyno akcijos bus per 60 dienų supirktos iš visų norinčiųjų”, - vakar “Klaipėdai” savo ketinimus patvirtino Vytautas Lygnugaris.

Pasibaigus privatizavimo procesui, naujieji resfrižeratorių kompanijos šeimininkai pradės AB Klaipėdos transporto laivyno reorganizavimą, kurį tikisi užbaigti iki šių metų pabaigos. Pirmuoju žingsniu taps KTL sujungimas su “Limarko” laivininkystės kompanija. Pasak V.Lygnugario, ši bendrovė balandį buvo įkurta privatizavimo tikslais. 51 proc. jos akcijų valdo “Limarko”, 49 proc. - “VB rizikos kapitalo valdymas”, dukterinė Vilniaus banko įmonė.

“KTL jūrininkai ir kranto darbuotojai neturėtų nerimauti dėl savo ateities. Jie - mūsų aukso fondas, mes neketiname nieko atleisti. “Limarko” specialistų sukurta vadybos ir investicijų programa numato per penkerius metus atnaujinti didžiąją refrižeratorių laivyno dalį, tikiuosi, kad ji užtikrins pelningą ir efektyvią veiklą”, - viliasi V.Lygnugaris.