Artėja knygos rinkimai


2008-12-09
"Klaipėdos" inf.
Artėja knygos rinkimai

Klaipėdoje išleistų knygų paroda gruodžio 17-ąją startuos Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inicijuotas konkursas "Klaipėdos knyga – 2008".

Treti metai rengiamo konkurso misija – skatinti, populiarinti ir palaikyti leidybą Klaipėdos mieste.

Tradiciškai šiemet skaitytojai balsuodami rinks populiariausią knygą, o specialiai sudaryta autoritetinga komisija nutars, kuri 2008 metais Klaipėdoje išleista knyga yra gražiausia. Verdiktas bus paskelbtas 2009 metų sausio 28-ąją.

Su knygomis pretendentėmis bus galima susipažinti ir už jas balsuoti Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos tinklalapyje www.biblioteka.lt, taip pat šešiuose didžiuosiuose Miesto bibliotekos padaliniuose: Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Turgaus g. 8), Meno skyriuje (J.Janonio g. 9), Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), Pempininkų bibliotekoje (Taikos pr. 79/81A), Kauno "Atžalyno" filiale, (Kauno g. 49) ir Kalnupės filiale (Kalnupės g. 13).

Kaip ir kiekvienais metais Meno skyriuje bus surengta visų uostamiestyje 2008-aisiais išleistų knygų paroda.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka kviečia atsiliepti visus, kurie nori dalyvauti konkurse ar bent parodoje. Knygas reikėtų atnešti į Meno skyrių iki gruodžio 12-osios.

Anot Meno skyriaus vedėjos Birutės Skaisgirienės, parodoje gali būti eksponuojami visi uostamiestyje šiemet išleisti leidiniai, o konkursui atrenkami tik tie, kurie atitinka jo nuostatų reikalavimus. "Vienas iš pagrindinių – tarptautinis standartinis knygos numeris ISBN. Tai unifikuotas knyginės produkcijos identifikavimo kodas, kurį vartoja daugelio pasaulio šalių leidėjai, bibliotekos ir knygų prekybininkai", – pabrėžė B.Skaisgirienė.

Jos teigimu, tą numerį gauti nėra labai sudėtinga, tik ne visi leidėjai žino, kur kreiptis. Tarptautine standartine ledinių numeracija Lietuvoje užsiima ISBN ir ISMN Lietuvos agentūra, įsikūrusi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Bibliografijos ir knygotyros centre (Gedimino pr. 51, LT-01504 Vilnius, tel. (8 5) 239 8649, faks. (8 5) 249 6055, el. p.: isbnltu@lnb.lt).

Konkurso tvarka ir nuostatai liko tie patys, su jais išsamiai galima susipažinti bibliotekos tinklalapyje. Papildoma informacija teikiama tel.: (8 4) 631 4725 ir (8 4) 631 4730.

Šiemet dalyvauti konkurse jau pareiškė norą šešios uostamiesčio leidyklos: "Libra Memelensis", "Eglė", "Druka", Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė, Klaipėdos universiteto leidykla ir fotoalbumus leidžiantis Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

"Labai malonu, kad į konkursą vėl įsiliejo "Druka", pernai jame nedalyvavusi", – džiaugėsi rengėjai.