Bibliotekai – vertinga dovana


2009-05-15
Jurga Barkauskaitė
Bibliotekai – vertinga dovana

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka sulaukė solidžios paramos. Įstaigai padovanota per 300 vertingų leidinių meno, istorijos, filosofijos, kalbos mokslo ir kitomis temomis.

Vakar Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos Pempininkų filialo skaitykloje atidaryta atgabentų spaudinių paroda.

Dovanos, kurių vertė apie 10 tūkst. litų, į uostamiestį atkeliavo bibliotekos-fondo „Russkoje zarubežje“ dėka, tarpininkaujant Generaliniam Rusijos konsulatui, Klaipėdos rusų visuomeninėms organizacijoms.

„Tiek vertingų leidinių gauname bene pirmąsyk. Neabejotina, kad jie bus įdomūs ir naudingi ne tik rusakalbiams skaitytojams“, – sakė miesto viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Eugenija Kaveckienė.

Biblioteka-fondas „Russkoje zarubežje“ įkurtas 1995 m. Steigėjai – Aleksandro Solženycino visuomeninis fondas, Maskvos Vyriausybė, leidykla „YMSA-Press“.

Fondas kaupia ir saugo rusų emigracijoje išleistų dokumentų archyvą, literatūrinį rankraštinių memuarų palikimą, vykdo mokslo tiriamąją ir leidybinę veiklą.

Taip pat jis įgyvendina paramos bibliotekoms programą, kurios tikslas – pasiekti, kad vertingiausios Rusijoje išleistos knygos būtų prieinamos plačiam skaitytojų ratui.

Nuo 1995-ųjų fondas padovanojo apie 400 tūkst. vertingų naujų leidinių Rusijos ir užsienio šalių bibliotekoms.

Spaudinių parodos atidaryme Klaipėdoje dalyvavo ir fondo veiklą pristatė „Russkoje zarubežje“ atstovas iš Maskvos Vladimiras Ugarovas. Svečiams koncertavo Slavų kultūros centro „Razdolija“ atlikėjai.

Spaudiniai bus eksponuojami iki birželio 15 d. Apsispręsta, kad parodą uždarius leidiniai pasiliks bibliotekos Pempininkų filiale.