A.Šimkus dar sirgs iki pensijos


2008-10-15
Daiva Janauskaitė, Eglė Petkutė
A.Šimkus dar sirgs iki pensijos

Kyšininkavimu įtariamas valdininkas nepamiršo užsitikrinti sau ramios senatvės. Jis pasirūpino nauju darbu, kurio dirbti nesirengia.

Pavardė – vėl sąraše

Miesto ūkio departamento direktorius 62 metų Alfonsas Šimkus nušalintas nuo pareigų pusmečiui, tačiau pasiekti, kad jam nebūtų leista savivaldybėje dirbti jokio darbo, pareigūnams nepavyko. Tokį prašymą teismas atmetė.

Praėjusį trečiadienį pasibaigus nedarbingumo terminui A.Šimkus pasirodė darbovietėje.

„Jis atėjo ir paprašė darbo. Radome jam laisvą etatą kitame departamente. Mes jam algos nemokame“, – patikino administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

A.Šimkus nuo trečiadienio oficialiai dirba Turto ir privatizavimo skyriaus specialistu. Jo pavardė, kabineto ir telefono numeriai nurodyti ir savivaldybės interneto tinklalapyje.
Tačiau vakar atvykę „Klaipėdos“ žurnalistai valdininko kabinete nerado.

„Jo čia nėra ir nebus“, – tvirtino skyriaus darbuotojai.

Dirbti neketina

Gavęs žemesnes pareigas, už kurias mokama maždaug triskart mažiau nei departamento direktoriui, A.Šimkus užsitikrino galimybę ir toliau sirgti.

„Tą dieną, kai jam skyrėme kitas pareigas, A.Šimkus pajuto skausmus šone ir kreipėsi į medikus. Kiek man žinoma, jo laukia tulžies operacija. Specialisto darbe nematysime bent du mėnesius“, – pasakojo A.Každailevičius.

Jo teigimu, pavaldinys jau galvoja apie pensiją.

Vakar kalbintas A.Šimkų ginantis advokatas Osvaldas Martinkus taip pat patvirtino, kad valdininkas oficialiai dirba žemesnėse pareigose. Tačiau greičiausiai dirbti jam apskritai neteks, nes jis gydomas ligoninėje. Bendravimas su medikais gali užtrukti, tad, advokato tikinimu, A.Šimkus į darbą nebegrįš. Dar šiais metais jis bus išlydėtas į pensiją.

Tyrimas stringa

Rugsėjo pradžioje A.Šimkui buvo pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavimu duoti kyšį, dokumentų klastojimu ir patikėto svetimo turto pasisavinimu. Paaiškėjo, kad už laimėtus konkursus valdininkui verslininkai atsidėkodavo dovanodami jam brangias mašinas, remontuodami būstą, pirkdami baldus, buitinę techniką ir antkapinius paminklus.

Nors valdininkui įtarimai pareikšti prieš pusantro mėnesio, pareigūnams iki šiol nepavyko jo apklausti. Tikėtina, kad ir po savaitės, kai iš atostogų grįš ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras, apklausti įtariamąjį nepavyks dėl jo ligos.

A.Šimkus savivaldybėje dirbo nuo 2001 metų.