Dėl A.Šimkaus – į mitingą


2008-10-30
Eglė Petkutė
Dėl A.Šimkaus – į mitingą

Kyšininkavimu įtariamam Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui šiltą vietą iki pensijos parūpinusi valdžia užrūstino klaipėdiečius.

Daugiau kaip šimtas žmonių vakar susibūrė prie savivaldybės ir garsiai piktinosi vienas kitą dangstančiais klerkais. Klaipėdiečiai stebėjosi, kaip finansinėmis aferomis įtariamas valdininkas prieš porą savaičių be kliūčių buvo grąžintas į darbą.

Akcijos iniciatorius Klaipėdos miesto tarybos Konservatorių frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis prisipažino nesitikėjęs, jog į kvietimą protestuoti atsilieps tiek daug žmonių.
Prie savivaldybės klaipėdiečiai rinkosi savo pašto dėžutėse radę kvietimus.
"Keisčiausia, jog niekas iš valdininkų nesipiktina tokia situacija. Taip, administracija turėjo tokią teisę, bet galėjo ja ir nepasinaudoti, nes tai nebuvo pareiga. Mes gi visi suprantame, kad A.Šimkui taip sukuriamos sąlygos ramiai išeiti į pensiją ir ją gauti, o tai, kad jį gelbsti savivaldybės vadovai, įrodo, jog jie visi – viena kompanija", – žodžių į vatą nevyniojo N.Puteikis.

Jo teigimu, protesto akcijos tikslas pasiektas. Nuo spalio 8 d. A.Šimkus oficialiai dirba Turto ir privatizavimo skyriaus specialistu. Tačiau jau pirmąją darbo dieną jis pasiskundė skausmais šone ir kreipėsi į medikus. Nuo tada jis tebesigydo
Išeiti ir pasikalbėti su mitinguotojais vakar nepanoro nei miesto meras, nei administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius, savo parašu sugrąžinęs susikompromitavusį pavaldinį į darbovietę.

Tačiau jis išplatino viešą pareiškimą, kuriame teigiama esą A.Šimkus nebuvo atleistas, o tik nušalintas nuo departamento vadovo pareigų, kad nedarytų įtakos ikiteisminiam tyrimui. Administracija neva vadovavosi Valstybės tarnybos įstatymu, kuris nurodo, kad nušalintą nuo pareigų tarnautoją jo paties sutikimu galima grąžinti į žemesnes pareigas.

"A.Šimkus, vykdydamas Turto ir privatizavimo skyriaus specialisto funkcijas, savarankiškai nepriiminės jokių sprendimų, dirbs pagal nurodytas procedūras, užduočių atlikimo eiga bus kontroliuojama skyriaus vedėjo", – tikino A.Každailevičius.
Anksčiau dienraščiui jis buvo užsiminęs, kad įtariamasis apskritai nesirengia dirbti. Jam esą svarbu išlaukti iki pensijos.