G.Einikis liko ir be visureigio


2008-10-31
Milda Skiriutė
G.Einikis liko ir be visureigio

Praeityje garsaus krepšininko Gintaro Einikio nesėkmės nesibaigia. Vykdydamas teismo sprendimą, antstolis paėmė jo visureigį. Nesiseka G.Einikiui parduoti ir savo namo, kurio kaina vis krinta.

Daugiau turto neturi

Vakar rytą G.Einikis antstolio Albino Zenkevičiaus prašymu atvyko į jo kontorą aptarti skolų grąžinimo galimybių. Vykdydamas teismo sprendimą antstolis buvusio krepšininko paprašė jam priklausančio visureigio „Volkswagen Touareg“ raktelių ir dokumentų.

A.Zenkevičiaus teigimu, transporto priemonė paimta siekiant išieškoti iš G.Einikio skolą verslininkui Deividui Jackai ir baudą, kurią skyrė rajono policijos komisariatas.
D.Jackai buvęs krepšininkas skolingas 70 tūkst. litų už tai, kad neištesėjo pažado parduoti verslininkui Karklėje ant jūros kranto esančio namo.

Dar  4 tūkst. 550 litų baudą už tai, kad liepos pradžioje, neturėdamas teisės vairuoti, G.Einikis sukėlė eismo įvykį ir pasišalino, jam skyrė Klaipėdos rajono policija.
A.Zenkevičiaus teigimu, kito turto, kurį būtų galima paimti iš G.Einikio išieškant skolas, nebuvo.

Mašinos neketino atiduoti

Antstoliui paimti G.Einikio mašiną pavyko ne iš karto. Prie A.Zenkevičiaus kontoros kilo sujudimas. Dėl aplinkui pastatytų kitų automobilių prie visureigio negalėjo privažiuoti jį turėjęs nugabenti autovežis.

Pats G.Einikis, kuris į kontorą atvažiavo kartu su drauge, taip pat nebuvo linkęs lengvai pasiduoti. Prie antstolio kontoros buvo iškviesta policija. G.Einikio draugė, sėdėjusi prie visureigio vairo, pareigūnų paprašyta išlipti iš mašinos bei atiduoti mašinos raktelius ir dokumentus, tai daryti atsisakė.

Moteris tvirtino, kad šios mašinos neatiduos, nes iš teismo negavo jokio rašto. G.Einikio draugė guodėsi, kad neturės kuo vežti vaiko į mokyklą.

„Kaip galite paimti automobilį? Aš vaiko dviračiu į mokyklą nenuvešiu, o mikroautobusai iki mokyklos neveža. Kaip dabar grįšiu ir savo vaikui pasakysiu, kad jis neis į mokyklą“, – karščiavosi moteris ir žadėjo apskųsti antstolio veiksmus. G.Einikis pritarė savo draugei, kad visureigis paimamas nesąžiningai.

Parduos iš varžytinių

A.Zenkevičius policijos pareigūnams pateikė teismo sprendimą, kad jo veiksmai teisėti. Patikrinę dokumentą pareigūnai antstoliui priekaištų neturėjo ir leido transporto priemonę išsivežti.

Antstoliui G.Einikio draugės teko dar kartą prašyti išlipti iš transporto priemonės. Po diskusijų apie gyvenimo su buvusiu krepšininku sunkumus ji atidavė automobilio raktelius. Visureigis buvo paimtas ir autovežiu išvežtas į vieną saugomą stovėjimo aikštelę.

A.Zenkevičius aiškino, kad jei G.Einikis nesumokės skolos arba pats neras pirkėjo automobiliui, transporto priemonė bus parduota iš varžytinių. Pastarosios gali būti paskelbtos jau po mėnesio.

Apskundė antstolės veiksmus

G.Einikis skolingas ne tik minėtas baudas. Jis dar neatsiskaitė ir su buvusia žmona Inga, kuriai turėtų tekti pora milijonų litų. Tačiau nepaisant to, jis nori susigrąžinti namą Karklėje.

Buvęs sportininkas Klaipėdos apylinkės teismui apskundė antstolės Vidos Daugirdienės, jo žmonos prašymu išieškančios skolą, veiksmus. Buvęs krepšininkas pareiškė, kad antstolė turėjo panaikinti jo namo areštą ir užbaigti skolos išieškojimą šio turto atžvilgiu.

V.Daugirdienė aiškino, jog įstatymuose numatyta, kad neįvykus dvejom varžytinėm bei skolos išieškotojui neperėmus turto, jis turi būti grąžintas skolininkui, o procesas šio turto atžvilgiu nutrauktas. Tačiau, pasak antstolės, šiuo atveju yra aplinkybių, kurios neleidžia taip pasielgti.

„G.Einikis niekur nedirba, neturi kitų pajamų ar turto, į kurį galima nukreipti skolos išieškojimą. Todėl nuspręsta tęsti namo pardavimą. Žiūrėsime, ką nuspręs teismas“, – sakė V.Daugirdienė.

Namo kaina krenta

Teismas atmetė G.Einikio prašymą dėl proceso sustabdymo, tad namas ant jūros kranto ir toliau parduodamas, o jo kaina krinta.
Antstolė G.Einikio buvusios žmonos Ingos prašymu skyrė nekilnojamojo turto ekspertizę, kad būtų nustatyta namo dabartinė rinkos kaina, kai jo nepavyko parduoti už buvusio krepšininko siūlytąją.

Ekspertizės galutinė išvada nepateikta, bet greičiausiai suma bus mažesnė nei iki šiol. Nustačius rinkos kainą, namas bus toliau pardavinėjamas iš varžytinių.
„Klientė prašė kol kas varžytinių neskelbti. Matyt, ji bendradarbiauja su buvusiu vyru, ieško pirkėjo, kad surinktų reikiamą sumą, bet jiems nelabai sekasi. Dabar nekilnojamojo turto rinkoje – štilis“, – tvirtino V.Daugirdienė.

Karklėje esantį G.Einikio namą iš varžytinių buvo bandoma parduoti du kartus. Pirmąkart jos buvo nutrauktos, kai kaina netenkino buvusio krepšininko. Antrųjų varžytinių metu namo kaina nuo pradinės 4 milijonų litų sumažinta iki 2 milijonų 800 tūkstančių, bet ja nesusigundė nė vienas pirkėjas. Namui pirkėją ketino rasti pats G.Einikis, bet tai taip ir liko tik žodžiai. Joks žmogus nei raštu, nei asmeniškai į antstolę nesikreipė.
Namas Karklėje parduodamas pagal buvusių sutuoktinių Ingos ir Gintaro Einikių skyrybų bei turto padalijimo sprendimą. Juo buvusiai krepšininko žmonai, auginančiai tris poros vaikus, turi tekti 2 milijonai litų.

G.Einikio draugė, sėdėjusi prie visureigio vairo, pareigūnų paprašyta išlipti iš mašinos bei atiduoti mašinos raktelius ir dokumentus, tai daryti atsisakė.