Klaipėdos dviračių trekas ginasi nuo pašalinių


2011-10-10
Milda Skiriutė
Klaipėdos dviračių trekas ginasi nuo pašalinių

Skubėdami dviračių treku ir taip kelią trumpinę vyresnio amžiaus klaipėdiečiai skundžiasi, kad jau kuris laikas nebegali to daryti. Prižiūrėtojai uždarė vartus, kad į teritoriją nepatektų pašaliniai asmenys.

Garbaus amžiaus klaipėdietė pasakojo, kad anksčiau vartai, pro kuriuos buvo galima patekti į dviračių treką, iš Utenos, Dailidžių, Prienų gatvių pusės visada būdavo atviri. Anot moters, senutėms, kurios sunkiai vaikšto, buvo patogu sutrumpinti atstumą į autobusų stotelę, gydymo įstaigą.

„Dabar jau kuris laikas eiti per dviračių treko teritoriją negalime. Vartai atviri tik iš Kretingos gatvės pusės. Siūlė eiti patvoriu, tačiau kaip per brūzgynus pereiti su lazdomis? Neturime tiek sveikatos“, – tvirtino klaipėdietė.

Moteris svarstė, kad dviračių treko prižiūrėtojai vartus iš Utenos, Dailidžių, Prienų gatvių pusės galėtų atrakinti 7 val., o užrakinti 19 val., kaip ir iš Kretingos gatvės pusės.

„Juk nieko neatsitiks, kad žmogus pereis. Tiek metų varteliai buvo atidaryti“, – teigė moteris.

Klaipėdos dviračių treko vedėjas Algis Kazlauskas aiškino, jog vartai uždaryti dėl čia besitreniruojančių vaikų saugumo.

Užtenka mažos kruopelytės žvyro, kad dviračio padanga sprogtų, o vaikas nugriūtų ir susižeistų.

„Kaip aš paaiškinsiu susižeidusio vaiko tėveliui, kodėl neužtikrinau saugumo? Ar leidžiate kaimynams ateiti ir vaikščioti po jūsų balkoną?“ – klausė A.Kazlauskas.

Vadovas pabrėžė, kad trekas yra įstaiga, kuri turi savo teritoriją. Uždaryti vartus, kad po ją nevaikščiotų pašaliniai asmenys, reikėjo seniau. Tuo esą turėjo pasirūpinti ankstesni vadovai.

„Pastatė tvorą, kažkas išlaužė ją, ir nuleido rankas. Pagaliau susitvarkėme, ir piktintis nereikėtų. Anksčiau buvo mada vaikščioti po treką, vedžioti šunis. Tai buvo nusikaltimas sportui“, – pabrėžė vedėjas.

Pasak A.Kazlausko, pagrindiniai dviračių treko vartai atidaryti, nes vyksta treniruotės. Su vaikais dirba penki treneriai, čia nuolat vyksta judėjimas.

Vadovas tvirtino, jog pagaliau treko teritorijoje auga ir gėlės. Anksčiau jos nuolat dingdavo. Manoma, kad jas išraudavo pro šalį ėję žmonės.