Konservatoriai užgrobė savivaldybės patalpas?


2010-01-26
Virginija Spurytė
Konservatoriai užgrobė savivaldybės patalpas?

Klaipėdos savivaldybė iš uostamiesčio konservatorių negali atgauti miesto centre esančių patalpų, kuriose jie įsikūrė esą neteisėtai.

Kreipėsi ir į A.Kubilių

Turto komiteto nariai vakar jau trečią kartą tarėsi, kaip iš Danės gatvės 9 pastato iškeldinti konservatorius, nes jie jau daugiau nei metus patalpų neužleidžia.

Anksčiau šios patalpos panaudai buvo perduotos Lietuvos krikščionių demokratų partijai. Tačiau ji susijungė su Tėvynės sąjunga ir tapo viena partija.

"Kadangi Lietuvos krikščionių demokratų partijos nebeliko, buvo nutraukta ir panaudos sutartis. Dar 2008 metų gruodį kreipėmės į konservatorius, kad jie sugrąžintų patalpas savivaldybei, tačiau iki šiol jos neatiduotos", – teigė Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjos pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

Dėl šių patalpų grąžinimo Klaipėdos savivaldybės atstovai kreipėsi ir į konservatorių partijos pirmininką Andrių Kubilių, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

Antstoliais negąsdino

"Nesinori politizuoti šito klausimo, bet tai yra visiškas įstatymų ignoravimas. Jei taip elgtųsi kitas juridinis asmuo, juk ateitų antstoliai ir iškraustytų", – partijos nebaudžiamumu stebėjosi Turto komiteto narys Vygantas Vareikis.

Konservatorių partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis teigė, kad partijai patalpos Danės gatvėje yra reikalingos.

"Susijungė dvi partijos, tapo viena, bet žmonės juk niekur nedingo. Krikščionys demokratai renkasi tose patalpose, ten taip pat yra įsikūrę ir jaunieji konservatoriai. Jei savivaldybei trūksta patalpų, tai tegul nuomoja esančias senamiestyje, kurios yra tuščios, o už jų išlaikymą reikia mokėti iš biudžeto", – aiškino N.Puteikis.

Skola – per 3 tūkst. litų

Konservatoriai neturi teisės būti ir patalpose, esančiose Liepų gatvėje. Jos taip pat buvo suteiktos panaudai, tačiau sutartis baigėsi ir ji nepratęsta, nes esą konservatoriai nepateikė prašymo.

Be to, partija yra įsiskolinusi komunalinių paslaugų teikėjams. "Klaipėdos energijai" už patalpų šildymą konservatoriai skolingi beveik 2 tūkst. 800 litų, "Klaipėdos vandeniui" – 247 litus, o VST – beveik 190 litų. Už šilumą ir vandenį partija esą nemokėjo nuo 2008 m. rudens.

"Pinigus jau surinkome ir netrukus skolas padengsime. Tačiau tai nėra priežastis su mumis nepasirašyti patalpų panaudos sutarties. Savivaldybė nesutinka jos pratęsti todėl, kad neatiduodame Danės gatvėje esančių patalpų", – savo versiją dėstė N.Puteikis.

Turto komiteto nariai vakar sutarė kreiptis į Juridinį skyrių, kad jo specialistai pasiūlytų būdą, kaip spręsti problemą dėl neteisėto patalpų naudojimo.