Matuokliai yra, specialistų – ne


2009-03-03
Asta Aleksėjūnaitė
Matuokliai yra, specialistų – ne

Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje atlikus vidaus auditą paaiškėjo, kad kelis metus stalčiuose dulka nenaudojami dešimtis tūkstančių litų kainavę trys triukšmo taršos matuokliai.

Triukšmo matuokliai buvo nupirkti 2007-ųjų vasarą, tikinant, kad šių įrenginių verkiant riekia. Jiems įsigyti skirta 111 tūkst. litų.

Tačiau per porą metų matuokliai net nebuvo išpakuoti.

Auditas nustatė, kad Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje nebuvo pareigūno, mokančio ir galinčio dirbti su šiais įrenginiais, etato.

„Pas ūkio dalies vedėją radome tris lagaminėlius su matuokliais. Ieškome, kam jų reikėtų, kas atlieka šią funkciją“, – sakė apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Visuomenės sveikatos centro vadovas Rimantas Jonas Pilipavičius „Klaipėdai“ teigė, kad jo įstaiga mielai priglaustų šiuos įrenginius.

„Jei tai poros metų senumo aparatai, vadinasi, įmontuotos naujausios technologijos. Mes tik džiaugtumėmės. Mūsų įstaigai pavesta triukšmo taršos matavimo funkcija“, – sakė R.J.Pilipavičius.

Per metus Visuomenės sveikatos centro specialistai gauna kelias dešimtis skundų dėl triukšmo ir prašo nustatyti jo rodiklius. Dažniausiai tiriamas kaimynų, statybininkų, greta esančių įmonių keliamas triukšmas.