Nauji keliai sumažins spūstis


2008-10-11
Eglė Petkutė
Nauji keliai sumažins spūstis

Vis didėjančio transporto srauto nebeatlaikantis Jakų žiedas pagaliau bus rekonstruojamas. Įkasti kertinį akmenį, skelbsiantį statybų pradžią, žadama dar šiemet.
Poryt atplėšus konkurso vokus paaiškės, kas imsis įgyvendinti pirmąjį šio itin brangaus ir ilgai laukto projekto etapą.

Šią savaitę susitikęs su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovais miesto meras Rimantas Taraškevičius išgirdo pažadą darbus pradėti jau po kelių mėnesių.
„Amžiaus projektas pagaliau pajudės. Yra labai daug norinčiųjų jo imtis. Kol kas neaišku, kiek visa tai kainuos, tačiau tikrai ne vieną šimtą milijonų litų“, – tikino meras.
Per pirmąjį etapą bus statoma atšaka nuo žiedo iki įvažos į Šilutės plentą. Baigus rekonstrukciją, į Klaipėdą mašinos riedės nauju viaduku.

Jakų žiedą prižiūrinčios valstybės įmonės „Automagistralė“ direktorius Vladislovas Molis tvirtino, kad smarkiai padidėjus transporto srautui trijų lygių sankryža būtina. Tokia statoma Kaune, Sargėnų rajone.

„Klaipėda nebespėja priimti tokio lengvųjų ir sunkiasvorių mašinų srauto. Sangrūdos labai vargina vairuotojus, jie nervinasi, neatsargiai manevruoja, sukelia avarines situacijas“, – pripažino V.Molis.
Kitąmet bus pradėta remontuoti ir daugiau miesto kelių, kurių danga jau seniai atgyvenusi.

Valstybės įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktorius Petras Kaučikas tvirtino, kad jau parengtas ne vienas projektas, tačiau pradėti darbus vėluojama nesurinkus pakankamai lėšų.

Pavasarį bus pradėtas rekonstruoti Tilžės gatvės tęsinys – senojo Žemaičių plento ruožas iki Jakų žiedo.

„Buvome optimistiški ir tikėjomės pradėti šiemet, tačiau į Kelių fondą nesurinkome pakankamai lėšų. Taip nutiko sulėtėjus statybų ir pervežimų tempams“, – aiškino P.Kaučikas.

Iki kitų metų pabaigos tikimasi suremontuoti ir kelią, vingiuojantį pakalne iš Paupių gyvenvietės Palangos plento link. Dėl sueižėjusio asfalto sutvarkyti jį nuolat prašo aplinkiniai gyventojai.