Pečius surėmę – už knygą


2008-12-18
Rita Bočiulytė
Pečius surėmę – už knygą

Vakar Klaipėdos miesto biblioteka paskelbė populiariausios ir gražiausios 2008-aisiais uostamiestyje išleistos knygos konkurso pradžią.

Skaitymo skatinimo metus vainikuojantis unikalus šalyje renginys startavo kartu su knygų paroda Klaipėdos meno bibliotekoje. Ekspozicija supažindina su šiemetiniu Klaipėdos knygų derliumi. Parodoje dalyvauja devynios pajūrio leidyklos, į konkursą su 19 knygų suskubo septynios: leidybos grupė "Druka", "Eglė", "Libra Memelensis", Klaipėdos universiteto leidykla, Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius ir Mindaugas Milinis su spaustuve "Print-it". Prie jų prisijungti pavėlavo "Logitema" ir "Nandanas". Bet visos jos, anot Meno bibliotekos vedėjos Birutės Skaisgirienės, pečius surėmę stovi už knygą. Ir miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inicijuoto konkurso, treti metai subūrusio uostamiesčio knygų leidėjus, misija – palaikyti, skatinti ir populiarinti knygų leidybą Klaipėdoje.

Leidėjai vakar klaipėdiečiams gyvai pristatė savo pačius vertingiausius leidinius, dalyvaujančius konkurse. Tarp jų – meno albumai ir parodų katalogai, fotoeseistikos, poezijos, publicistikos ir apysakų knygos, solidus rinkinys istorinių ir mokslinių leidinių bei pasakaičių knyga vaikams.

Visos 19 varžosi dėl skaitomiausios ir gražiausios Klaipėdos metų knygos titulo. Kas laimės, paaiškės jau kitąmet, sausio 28-ąją. Skaitytojai išrinks populiariausią, o specialistų komisija, vadovaujama knygos meno grando vilniečio profesoriaus Alberto Gursko, – pačią gražiausią knygą.

Balsavimas internetu tinklalapyje www.biblioteka.lt ir šešiuose didžiuosiuose Miesto bibliotekos padaliniuose prasidėjo dar vakar.

Klaipėdos knygos konkursą nuo pat pirmojo treti metai remia uostamiesčio bendrovė "Mūsų laikas" ir ištikimas informacinis partneris "Klaipėdos" dienraštis.