Policininkai aprengė nuogales


2009-07-08
Sandra Lukošiūtė
Policininkai aprengė nuogales

Bendrajame paplūdimyje įsikūrusios nuogos moterys puolė rengtis tik supratusios, kad toks mėgavimasis saulės voniomis gali atsirūgti baudomis.

Apšaukė iškrypėliu

Klaipėdietis Algis Jurkus su mažamečiais vaikais buvo šokiruotas, kai bendrajame paplūdymyje netoli I Melnragės atsidūrė tarp nuogų moterų.

Penkiametę dukrą ir dviejų metų sūnų auginantis vyras piktinosi, kad moterys Ievos kostiumais įsitaisė dar tolokai iki paplūdimio ribos. Nuogales fotografuoja paaugliai, o vėliau šiomis nuotraukomis giriasi bendraamžiams, pasakojo jis.

A.Jurkus ne kartą skambino policijos pareigūnams. Tačiau šie teisindavosi negalį pasirodyti tarp nuogų moterų, o pareigūnių tikino tam atvejui neturį, nors paskambinus bendruoju pagalbos telefonu gyventojui paaiškinta, kad tarnyboje pareigūno lytis neturi reikšmės.

Gėdinti nuogas moteris klaipėdietis bandė ir pats, tačiau buvo išvadintas iškrypėliu.
"Tokias moteris reikėtų bausti piniginėmis baudomis, nes šitaip elgiamasi piktybiškai. Jei bendrajame paplūdimyje įsitaisytų nuogas vyras – policija iškart jį nubaustų. Kur lygios galimybės?" – ironizavo aktyvus pilietis.

Sulaukė pirmojo skundo

Policijos pareigūnų ir Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus dėmesio paplūdimyje sulaukta tik po raštiško A.Jurkaus skundo.

Vakar kartu su policininkais į paplūdimį organizuotas reidas tvarkai palaikyti. Nors iš pradžių planuota drausminti visus, pažeidžiančius viešąją tvarką paplūdimyje, tačiau policijos pareigūnai ramiais veidais praėjo pro alkoholį geriančius poilsiautojus. Jie tiesiu taikymu patraukė nelegalaus moterų paplūdimio link.

Nuogos amazonės iš pradžių tik smalsiai apžiūrinėjo nejaukiai besijaučiančius policininkus. Tik supratusios, kad toks pareigūnų vizitas nieko gero nežada, moterys puolė apsirenginėti. Tačiau kai kurios ir toliau atkakliai demonstravo savo grožybes.

Veiksmus jos palydėjo pasipiktinimo šūksniais, kad moterų paplūdimys čia egzistuoja jau daugelį dešimtmečių. Kai kurios tikino nežinojusios, kad prieš penkerius metus patvirtintu savivaldybės sprendimu nuogos moterys kaitintis gali ne prie molo, o arčiau II-osios Melnragės.

Nepatogus reidas

Policininkai užsirašė kelių nuogalių asmens duomenis.

Klaipėdos VPK II policijos komisariato policijos nuovados tyrėjas Ričardas Šėgžda paaiškino, kad bendrajame paplūdimyje nuogos besikaitinančios moterys pažeidė viešąją tvarką ir žmogaus garbę bei orumą.

Joms gali būti skirta administracinė bauda nuo 100 iki 300 litų. Kokio dydžio baudą skirti, spręs miesto savivaldybė, kuriai bus perduoti pareigūnų užsirašyti duomenys.
"Toks nepatogus reidas iš vyriškos pusės. Nubausti reikėtų visą pliažą", – susidrovėjo R.Šėgžda, nepatogiai pasijutęs tarp gausybės nuogų moterų.

Beje, ginti jų teises stojo ir netoli nuogų moterų įsitaisę vyrai. Jie tikino, kad šiais laikais nuogalės nėra tokios agresyvios ir kumščiais nepuola pro šalį einančių vyrų.

"Jos išlaisvėjo", – džiaugėsi stipriosios lyties atstovai.