Susvyravo Klaipėdos aplinkosaugininkų vadovo kėdė


2009-07-23
Asta Aleksėjūnaitė
Susvyravo Klaipėdos aplinkosaugininkų vadovo kėdė

Incidentai Pilies uostelyje Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovui gali kainuoti karjerą.

Gargždų bendrovės „Hidrostatyba“ atliekami Pilies uostelio dugno lyginimo darbai įtarimų sukėlė Seimo Aplinkos komitetui. Vakar komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas dienraščiui patvirtino, kad susipažinę su filmuota šių darbų medžiaga komiteto nariai neteko žado.

„Pirmiausia, mes šokiruoti, kad aiškiai matomos šiukšlės ir užterštas dumblas pilamas atgal į vandenį. Antra, įtarimų kelia Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento leidimas šį dumblą ten pilti. Pirminiame leidime jis turėjo būti išgabentas į dumblo skandinimo aikštelę. Šis dumblas jokiu būdu negali būti išverstas net ir jūroje. Aš pats pasiprašiau asmeniškai dalyvauti paimant šio grunto mėginius. Ir paskutinis klausimas, kurį svarstė komitetas, – Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovo Andrius Kairio tinkamumas užimti šias pareigas. Komitetas raštu kreipėsi į aplinkos ministrą, prašydamas tai išsiaiškinti“, – dienraščiui "Klaipėda" sakė J.Šimėnas.

Aplinkos komiteto nariai, peržiūrėję Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vadovo Naglio Puteikio pateiktą medžiagą, klausė A.Kairio, kodėl jis leido vykdyti tokius darbus.

„A.Kairys netgi gynė ūkio subjekto interesus, bandė pateisinti, teigė, kad čia viskas gerai. Aplinkosauga šioje istorijoje – paskutinėje vietoje“, – piktinosi J.Šimėnas.

Tai ne vienintelis incidentas Pilies uostelyje. Negana to, kad aplinkosaugininkų sustabdytus darbus bendrovė „Hidrostatyba“ vėl pradėjo, vėlų antradienio vakarą uostelyje buvo pastebėtas išsiliejęs dyzelinas.

Jūros aplinkos apsaugos agentūros vadovas Raimondas Šatkauskas aiškina, jog galėjo išsilieti pora kibirų degalų, tačiau liudininkai tikina, kad naktį dyzelino plėvelė pasklido trečdalyje uostelio teritorijos.

„Inspektorius nuo ryto vaikšto ir ieško kaltininkų. Kas galėjo užterši – mes nežinome“, – aiškino R.Šidiškis.

Jūrų aplinkos apsaugos agentūros vadovas tikino, kad uostelyje esą daug jachtų, degalai galėjo išsilieti iš bet kurios iš jų.