"Akropolyje" svilo laidai


2008-10-10
Milda Skiriutė

Uostamiesčio ugniagesiams vakar darbo netrūko. Prieš vidurdienį jie skubėjo į prekybos centrą "Akropolis", o po valandos – gesinti pastato uosto teritorijoje.

Nelaimė pramogų ir prekybos centre esančiose Ūkio banko patalpose įvyko vakar prieš vidurdienį. Apsaugos tarnybos darbuotojas pamatė, kad suveikė priešgaisrinė signalizacija. Apie įvykį pranešta ugniagesiams. Iškviesti ir dar du saugos tarnybos "Jungtis" ekipažai.

Atskubėjus apsaugos darbuotojams, banko patalpose tvyrojo dūmai – rūko apšvietimo elektros laidų izoliacija, bet ugnis neįsižiebė. Iš banko buvo išvesti darbuotojai ir tuo metu buvę klientai. Apsaugininkai saugojo, kad į patalpas neįeitų pašalinių žmonių.
Po keturių minučių nuo pranešimo atvykus ugniagesiams, gaisro židinys jau buvo likviduotas. Svylančius laidus gesintuvu užgesino vienas apsaugos darbuotojų. Spėjama, jog nelaimė kilo įvykus trumpajam jungimui.
Incidento metu ant kompiuterio nukrito plastikinės lubos. Tuo metu darbuotojų šioje vietoje nebuvo.

Gaisro metu dūmai pasklido po visą "Akropolį". Kurį laiką patalpos buvo vėdinamos.
Dar po valandos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai skubėjo į uosto teritoriją – gaisras kilo "Baltijos" laivų statyklos laivų korpusų gamybos ceche. Ugniagesius iškvietė darbuotojai.
Atskubėjus pareigūnams, pastatas degė atvira liepsna. Liepsnos buvo numalšintos per penkiolika minučių.

Iš viso gaisro gesinti skubėjo šeši ugniagesių automobiliai, bet vėliau keturi buvo atšaukti. Didelės pajėgos išsiųstos, nes uostas priskiriamas didesnio pavojaus zonai.
Nelaimė "Baltijos" laivų statyklos laivų gamybos ceche kilo, kai vyko pokraninio kelio remontas. Tam naudotas dujų deguonies pjovimas. Vykdant darbus, čiurkšlė išlydyto metalo pataikė į sieną, kuri yra aptraukta permatoma plastmase, ir užsiliepsnojo.
Pirminiais duomenimis, gaisro metu išdegė apie 150 kvadratinių metrų pastato sienos. Žmonės nenukentėjo. Nuostoliai tikslinami. Dėl šio gaisro juodi ir tiršti dūmai buvo pasklidę po senamiestį.