„Agrowill Group" išpirko jau trečiąją obligacijų emisiją

Didžiausia Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovė „Agrowill Group" sėkmingai išpirko 9,48 mln. litų vertės neviešą obligacijų emisiją. Tai jau trečioji emisija, kurią bendrovė laiku ir pilnai išpirko per nepilnus tris mėnesius.

Prieš tai lapkritį „Agrowill Group" išpirko 10,65 mln. litų vertės bei spalį - 10,5 mln. litų vertės neviešas obligacijų emisijas. Gruodžio mėnesį obligacijų išpirkimas vyko įmonės lėšomis, taip pat dalies šios emisijos išpirkimui buvo panaudotos pajamos iš naujai išplatintos 2,275 mln. litų vertės obligacijų emisijos. Tai per 7,2 mln. litų sumažino bendrovės finansinius įsipareigojimus.

Bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Juozaitis įsitikinęs, kad efektyviai organizuojant veiklą galima pasiekti itin teigiamų rezultatų.

„Žemės ūkis Lietuvoje turi itin daug vidinių rezervų, kuriuos galima efektyviai panaudoti organizuojant modernią vadybą bei pritaikant naujausias industrijos technologijas", - sakė M.Juozaitis.

Kaip pavyzdį įmonės vadovas pristatė „Agrowill Group" valdomą Estijos bendrovę „Polva Agro", kurioje vidutinis primilžis sudaro 11,2 tonos iš karvės per metus - daugiau nei dvigubai palyginus su pieno ūkiais Lietuvoje. Nors šiuo metu „Agrowill group" valdomose lietuviškose bendrovėse vidutinis metinis primilžis - 5 tonos - yra didesnis, nei bendras šalies vidurkis (4,7 t), per ateinančius pusantrų metų šį rodiklį tikimasi padidinti iki 7 tonų. Planuojama, kad numatytų tikslų padės pasiekti ir gruodžio pradžioje pasirašyta strateginio bendradarbiavimo sutartis su pasauline pieno įrangos ir technologijų gaminimo lydere kompanija „DeLaval".

„Agrowill Group" yra didžiausia, moderniausia ir kol kas vienintelė Lietuvoje centralizuotai valdoma, intensyviai besiplečianti pirminės žemės ūkio produkcijos gamyba užsiimančių šešiolikos bendrovių grupė, valdanti apie 36 tūkst. hektarų dirbamos žemės bei turinti apie 6,3 tūkst. melžiamų karvių bandą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių