A.Liubinskas: finalas tarp Ispanijos ir Vokietijos būtų puošmena

Buvęs Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas po vakarykščių Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynių tarp Anglijos ir Italijos rinktinių buvo nusivylęs anglų žaidimu.

Pastarieji po vienuolikos metrų baudinių serijos pralaimėjo ir baigė savo pasirodymą šiame čempionate. „Nuliūdino Anglijos rinktinė, kuri žaidė vangiai. Vos du, trys perdavimai ir prarastas kamuolys. Galbūt tai nuovargis po sunkaus Anglijos čempionato, bet nesimatė nei W.Rooney, nei kitų. Rungtynių pabaigoje matėsi, kad anglai tiesiog laukia vienuolikos metrų baudinių“, – rungtynes analizavo A.Liubinskas.

Po nepriklausomybės atkūrimo pirmasis Lietuvos futbolininkams vadovavęs treneris teigė, jog pirmoji pusfinalio dvikova tarp kaimynių Portugalijos ir Ispanijos rinktinių turėtų būti labai atkakli bei intriguojanti. „Ispanai žaidžia ne tik visiems puikiai pažįstamą kontroliuojamąjį futbolą, bet ir puikiai spaudžia varžovus aikštės viduryje – po prarasto kamuolio tuoj pat stengiasi jį susigrąžinti. Cristiano Ronaldo žaidžia Ispanijoje, todėl ispanų gynėjai turėtų jį puikiai pažinoti, tačiau ir pats portugalas puikiai pažįsta Ispanijos gynėjus (juokiasi). Turėtų būti įdomi ir atkakli dvikova“, – mintimis dalinosi buvęs treneris.

A.Liubinsko teigimu, Italijos rinktinei vien patekimas į pusfinalį yra puikus rezultatas. Treneris mano, jog į finalą žengs vokiečiai: „Italai žaidžia gerai, tačiau su tokia realizacija jiems bus sunku. Be to, Italijai bronzos medaliai būtų geras pasiekimas, nes prieš čempionatą niekas iš jų nieko nesitikėjo. Vokiečiai rungtyniauja solidžiai tiek puolime, tiek gynyboje, todėl turėtų žengti į finalą“, – sakė A.Liubinskas.

„Euro 2012“ finalo rungtynėse A. Liubinskas norėtų matyti Ispanijos ir Vokietijos rinktinių dvikovą. „Šis čempionatas yra aukščiausio lygio, todėl finalas tarp Ispanijos ir Vokietijos būtų puiki puošmena. Bent jau aš taip norėčiau. Kaip bus – pamatysime“, – pokalbį baigė buvęs treneris.

Pusfinalio dvikovos:

Portugalija – Ispanija. Trečiadienis. Doneckas, Ukraina. 21.45 val. Lietuvos laiku.

Vokietija – Italija. Ketvirtadienis. Varšuva, Lenkija. 21.45 val. Lietuvos laiku.

Daugiau naujienų apie „Euro 2012“ skaitykite portale futbolas.diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mazgis

mazgis portretas
Labai jau pons reiskiasi su kometarais-priminkit- ka jis veike ir nuveike futbole?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių