- Jokūbo receptų inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Portalo kaunodiena.lt skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti skanių ananasais įdarytų mėsos suktinukų.
Reikės:
150 ml ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
150 g ananaso;
400 g kalakutienos filė;
150 g batono;
1 skiltelės česnako;
Citrinos sulčių (pagal skonį);
2 a. šaukšteliai grietinės;
2 vnt. kiaušinių;
1 v. šaukšto krakmolo;
Šviežiai maltų pipirų (pagal skonį);
200 ml vištienos sultinio;
200 g ryžių.
Gaminimas:
Kalakutienos filė (gabalėlius be kaulo) supjaustome 1,5 cm storio riekutėmis, pamušame iki plono muštinio (0,3 – 0,4 cm). Muštinius pagardiname prieskoniais (pagal skonį): šviežiai maltais pipirais, česnaku, sojos padažu;Balto batono riekutes pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę „padžiūti" 5-7 min. Tuomet ištraukiame, atvėsiname ir supjaustome kubeliais;Atskirame dubenėlyje išplakame du kiaušinius su dviem a. š. grietinės, pagardiname druska;Paruošiame suktinukus: viename iš kalakutienos muštinio krašte dedame gabalėlį konservuoto ananaso, truputį sviesto (nebūtina). Muštinį dailiai susukame, gausiai panardiname į kiaušinio plakinį tuomet į batono kubelius – kad apliptų. Abiem rankomis apspaudžiame suktinį, kad batono kubeliai gerai pasiskirstytų;Taip paruoštus kalakutienos suktinukus dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 40 min., prižiūrint, kaip rusvėja batonas;Atidžiai nuplauname ryžius, uždedame virti;Ruošiame ananasų padažą. Prikaistuvyje užverdame stiklinę vištienos sultinio. Atskirame dubenyje sumaišome: ananasų sultis (iš konservuotų ananasų skardinės), šlakelį sojos padažo ir citrinos sulčių, keletą smulkintų konservuoto ananaso gabalėlių, nubrauktą šaukštą krakmolo, druskos ir maltų pipirų – pagal skonį. Į verdantį vištienos sultinį supilame nuolat maišomus padažo ingredientus. Maišome prikaistuvyje, kol padažas tirštėja ir užverda;Kalakutienos suktinukus patiekiame su ryžiais, ananasų padažu ir daržovėmis. Skanaus!
Gero apetito!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)1
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?11
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...