Kreminė morkų ir kokosų pieno sriuba

  • Teksto dydis:

Šildanti morkų ir kokoso pieno sriuba – lengva paruošti, o rezultatas patenkins išrankiausią skonį. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Morkos, 7 vnt.

Daržovių sultinys, 7/2 stiklinės

Kokosų pienas, 400 ml

Imbieras, 1 v. šaukštas

Karis, 1 a. šaukštelis

Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis

Čiobreliai, pagal skonį

Svogūnas, 1 vnt.

Druska, žiupsnelis

Malti pipirai, žiupsnelis

Gaminimas:

Šiandieną papildome sriubų-favoričių sąrašą! Rytietiška virtuve alsuojanti ir tris pojūčius – saldumą (morkos ir kokosų pienas), aštrumą (imbieras, čili prieskoniai), švelnumą (kokosų pienas) – apjungianti sriuba jau garuoja ant stalo. Pamatysite, paruošti itin lengva!

Morkas nuplauname ir nuskutame, supjaustome 1 cm griežinėliais (turėtume pripjaustyti ne mažiau kaip 6 stiklines). Į puodą supilame daržovių sultinį ir dedame ant vidutinės kaitros, kad neskubėdamas užvirtų.

Tuo metu keptuvėje apkepame vieną smulkintą svogūną (iki suminkštės), pridedame griežinėliais pjaustytas morkas (dar 5 min.) ir baigiant – šaukštą gabalėliais smulkintos imbiero šaknies.

Daržovių sultiniui puode užvirus, sudedame į jį keptuvės turinį. Pagardiname kaupinu a. šaukšteliu  kario, puse a. šaukštelio malto čili prieskonio, žiupsneliu šviežio arba džiovinto čiobrelio, druska ir pipirais. Supilame kokosų pieną. Verdame apie 15-20 min. kol išvirs morkos.
Sriubos skystį nupilame į atskirą puodą. Tirštimą sutriname el.trintuvu ir sriubos skystį supilame atgal. Puodą statome ant viryklės (vidutinės kaitros) ir maišant užverdame. Sriuba paruošta!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių