Sutartis dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos lieka nepasirašyta

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė vis dar negali pasirašyti Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcijos sutarties su konkursą laimėjusiomis bendrovėmis „Autokausta“, Latvijos „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statyba“.

Kauno miesto savivaldybė vis dar negali pasirašyti Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcijos sutarties su konkursą laimėjusiomis bendrovėmis „Autokausta“, Latvijos „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statyba“. Iš konkurso pašalinta mažoji bendrija „Forintas“ pateikė dar vieną pretenziją.

Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas informavo, kad „Forinto“ pretenzija gauta ketvirtadienį.

„Nagrinėsim, žiūrėsim, kas ten išeis. Per 5 dienas pagal įstatymą turim jiems atsakyti, tada 15 parų laikas, atidėjimas naujas“, – paklaustas, kiek gali užtrukti Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkurso procedūros, sakė R.Mačikėnas.

Sausio pradžioje „Forintas“ pateikė pretenziją dėl kvalifikacijos reikalavimų, tačiau, R.Mačikėno teigimu, naujoji pretenzija yra ne dėl kvalifikacijos.

„Šiuo atveju yra kiti dokumentai kabinami, bet nenorėčiau komentuoti, nes gali komplikuotis visi reikalai“, – kalbėjo Kauno savivaldybės atstovas.

Pasak jo, bendrovė kol kas į teismą dėl konkurso vykdymo nesikreipė.

„Matomai, tai dar paliekama ateičiai. Kol yra ką skųsti, skundžia, jų manymu, kol randa. (...) Tarkim, dabar būtų galima daryti darbo projektą, ruoštis medžiagų užpirkimui, visi šitie reikalai stovi. Iš esmės žala yra daroma, o tos žalos atlyginimui mes nepajėgsim įrodyti, o net įrodę iš jų nieko nepaimsime“, – kalbėjo R.Mačikėnas.

„Autokausta“, „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statybos“ konsorciumas laimėjo penktojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo konkursą ir turėtų rekonstruoti gatvės atkarpą tarp Nepriklausomybės aikštės ir A.Mickevičiaus gatvės už 16,792 mln. litų.

Konkurse taip pat dalyvavo „Kauno kelių“, „A.Žilinskio  ir Ko“ bei Latvijos „Binders“ konsorciumas, „Kamesta“, „Kauno tiltai“ ir „Hidrostatyba“. Bendrovių „Asadoma“ ir „Forintas“ pasiūlymai buvo atmesti, nes neatitiko konkurso reikalavimų.

Registrų centro duomenimis, „Forintas“ įsteigtas 2013 m. gegužę, tačiau finansinių ataskaitų nėra pateikęs. 2014 metais įmonė dalyvavo 17 viešųjų konkursų, iš kurių 16-oje bendrovės pasiūlymai buvo atmesti.

„Forinto“ steigėjai yra buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) ir Viešųjų pirkimų administravimo, konsultavimo ir audito centro ekspertas Alvydas Mozeris bei Ignė Mozerė.

Laisvės alėją numatyta rekonstruoti šešiais etapais, o visi darbai, kaip skelbta anksčiau, kainuotų apie 70 mln. litų. Numatoma, kad visa alėja galutinai bus atnaujinta iki 2020 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Pastatykite dar viena prekybos centra salia laisves alejos .Laisves aleja liks zona tik sunis pavedzioti

puikus

puikus portretas
pasirinkimas-Erikas Tamašauskas. Tremtinius ir politinius kalinius,jaunus ir senus kviečiu balsuoti už Eriką Tamašauską. Kodėl? Patys suprantate-visi kiti apgavikai ir savanaudžiai, ir sacdėmai ,ir koncervai turi Kauną-tik savo žiūri naudos, o žmonėms-nieko. Dėkui Tamašauskui už pagalbą ir sėkmės būnat meru.

viliuke

viliuke portretas
Jeigu Forinto pasiulymai 16-oje atveju buvo atmesti,ko cia su jais terliojamasi? Trukdo kitiems pradeti darbus Laisves al. Turetu buti i tai atsizvelgiama ir imamasi darbu,o ne taip,kad viska stabdo kazkokia bendrove,kuri net nesugeba konkursu laimeti. Kas cia - juodas jumoras?
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių