Festivalis „Šermukšnis“ apstulbino klaipėdiečius

Klaipėda pagaliau pradėjo priminti Vakarų Europos miestą. Visą savaitgalį vykęs gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“ atnešė gausybę spalvų, netikėtumų, stebuklų ir džiaugsmo. Klaipėdiečiai išeiginėmis dienomis neskubėjo palikti senamiesčio ir gerokai po vidurnakčio.

Tokio festivalio miestas dar nematė. Didelė dalis žiūrovų tikino patyrę džiaugsmo ir aplankę daugiau įdomių renginių nei per Jūros šventę.

Visą savaitgalį Teatro aikštė vėl buvo judri ir pilna žmonių iki pat nakties. Veiksmo būta ir Danėje. Tai buvo dienos ir ilgi vakarai, kurių metu vaikai suprato svetimšalius suaugusiuosius, o brandūs žmonės virto vaikais.

Šviesos, formos, neįtikėtini garsai, ugnis ir fejerverkai bylojo apie tą patį, ką nuo antikos laikų kalba teatro žmonės, – meilę, draugystę, aistras.

Nors festivalis traukė klaipėdiečius, tačiau ne visi grįžo namo patenkinti. Dalis žmonių liko neprisigrūdę prie artistų, mat kai kurie vaidinimai vyko tiesiog ant Teatro aikštės grindinio, tad pernelyg arti susispietę žiūrovai nepaliko galimybės kitiems patirti malonumo.

Internete užvirė diskusijos: vieni peikė organizatorius, nepasirūpinusius artistų scena, kiti tvirtino, kad gatvės teatrai tik taip ir vaidindavo šimtus metų. Galbūt, apsupę aktorius platesniu ratu, žiūrovai būtų likę patenkinti, bet noras būti arčiau nepaliko tokių vilčių pavėlavusiesiems.

Vis dėlto šių metų festivalį bus sunku pakartoti. O jei taip atsitiks, Klaipėda turės rimtą pretekstą didžiuotis ne vienintele metuose švente. Žiūrovų gausa parodė, jog klaipėdiečiai ilgisi įdomių, išradingų, turiningų renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu išimat

Jeigu išimat portretas
negiriančius komentarus, tai dar nereiškia kad toks sudas pataps medum:DD)

too sėkmės

too sėkmės portretas
tikrai taip, jeigu užteko pinigo geriems reginiams iš užsienio (mūsų juk pinigai), tai reikėjo pasukt makaules, kad visi juos matytų. 6/5 matė pakaušius, o organizatorės dar ragus rodo.

sėkmės

sėkmės portretas
suruinkti geri kolektyvai, įdomu, tačiau nesuprasti to, jog reikalingos pakylos gali tik "juokdariai". dažnai dbūnu Vokietijoje, Vengrijoj, ten ne tik scenas pastato, bet ir tribūnas žiūrovams. Aiškinti, kad lauko festivaliams nereikia pakylų (scenos gal per brangu) yra tikrai kvailių užsiėmimas. Teatrus reikia mokėt ne tik pakviest, bet ir parodyt.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių