Muzikos dienai – dainos ir dovanos

  • Teksto dydis:

J.Kačinsko muzikos mokykloje prieš kelias dienas nuotaikingai paminėta Muzikos diena. Šia proga čia apsilankė kaimynai – mokyklos socialiniai partneriai, E.Balsio menų gimnazijos dailės skyriaus mokiniai ir mokytojai.

Šeimininkai ir svečiai rinkosi antrame aukšte prie choro studijos.

Čia visų dėmesį traukė saulės apšviesta siena. Ją puošė ryškiaspalvė, šviesias vaivorykštės spalvas atspindinti freska. Piešinį ant sienos mokyklai padovanojo E.Balsio menų gimnazijos dailės skyriaus moksleivių kūrybinė grupė, kuriai vadovauja direktoriaus pavaduotoja meniniam ugdymui Jūratė Kavaliauskienė.

Freskos idėjai realizuoti dailininkų darbams buvo surengta atranka. Iš keturių pateiktų variantų laimėjo dailininkės Monikos Linkytės kompozicija – skrendančių įvairiaspalvių kregždučių fone nusidriekusios penklinės. Jose – mokyklos himno ištraukų natos.

Kompozicija taikliai išreiškia ir įprasmina gražią idėją – ant sparnų skrendanti muzika neša gyvenimo džiaugsmą.

Mokyklų direktoriai Jolita Šlajienė, Gintautas Misiukevičius ir direktoriaus pavaduotoja meniniam ugdymui J.Kavaliauskienė pasveikino visus su pasauline Muzikos diena ir pasidžiaugė, kad artimiausi kaimynai ne tik gražiai sugyvena, bet geba iškelti puikių idėjų, kurias prasmingai įgyvendinant abiejų mokyklų draugystė vis stiprėja.

Na, o didžiosios pertraukos metu mokyklos muzikantai, susirinkę į mokyklos salę, dainavo ir grojo šiai progai pasirinktą muziką – "Odę džiaugsmui" ir "Muzikinę abėcėlę". Po to vorele patraukė vingiuotais koridoriais į mokyklos fojė, kur prie jų prisijungė čia laukę žiūrovai, mokinių tėveliai.

Dainavimu ir smagiais plojimais jie džiaugsmingai palaikė didžiulį orkestrą. Jam vadovavo Muzikos dienos renginio sumanytoja ir organizatorė mokytoja Asta Kontrimienė.

Visus su Muzikos diena pasveikino ir apie jos atsiradimą trumpai papasakojo mokytoja Vilija Posėčnienė. Mokyklos direktorė J.Šlajienė džiaugėsi, kad muzikos mokykla – tai namai, kur nenutrūkstamai skamba muzika, leidžianti pajausti muzikavimo kartu vienybės galią.

J.Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja Genovaitė Juškevičienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių